Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Den otevřených dveří na Střední policejní škole v Sokolově

KARLOVARSKÝ KRAJ – Přijďte se podívat a zeptat na to, co Vás zajímá. 

Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje uzavřelo dohodu o spolupráci s Vyšší policejní školou a Střední policejní školou Ministerstva vnitra v Praze. Tato škola zřídila ke dni 1. září 2018 také pobočku ve městě Sokolov v Karlovarském kraji v areálu Integrované střední školy technické a ekonomické. Ve školním roce 2018/2019 bylo na této pobočce otevřeno vzdělávání pro jednu třídu v počtu 26 žáků obor vzdělání 68-42-M/01 Bezpečnostně právní činnost. Pro školní rok 2019/2020 je v plánu otevřít již dvě třídy v počtu 52 žáků.

Policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje se v rámci spolupráce zúčastnili 12. prosince 2018 dne otevřených dveří pro pobočku v Sokolově. Prezentovali zde práci policie, uplatnění u bezpečnostního sboru po absolvování střední policejní školy, různé možnosti, které mají k dispozici po nástupu k policii i možnosti dalšího studia při zaměstnání. Pro uchazeče měli policisté připravené ukázky vybavení a představení vozového parku Policie ČR.

Nejčastěji se zájemci na dni otevřených dveří ptali na to, jak probíhá výcvik zacházení se zbraní, co vše se naučí ve škole a kdy mohou začít samostatně vykonávat svou pozici na oddělení.

Další dny otevřených dveří pro pobočku Střední policejní školy v Sokolově se budou konat v termínech:

10. ledna 2019 od 9:00 hodin do 16:00 hodin
30. ledna 2019 od 9:00 hodin do 16:00 hodin

Vy, kteří se právě rozhodujete kam dál na střední školu, neváhejte a přijďte se podívat na některý z termínů dne otevřených dveří. Dozvíte se zajímavé informace, které Vám možná pomohou při Vašem rozhodování. Věnovat se Vám a odpovídat na Vaše dotazy budou policisté z výkonu, policejní personalistka zabývající se náborem a studenti, kteří policejní školu již studují.

Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje v rámci uzavřené dohody bude pro studenty Vyšší policejní školy a Střední policejní školy Ministerstva vnitra v Praze – pobočka Sokolov pořádat různé exkurze, přednášky a tito studenti budou u policie v Karlovarském kraji vykonávat svou školní praxi.

„Zřízení pobočky Vyšší policejní školy a Střední policejní školy Ministerstva vnitra v Praze v Sokolově je z dlouhodobého hlediska velkým přínosem pro vznik služebního poměru nových příslušníků Policie ČR. Krajské policejní ředitelství bude vyvíjet maximální úsilí k získání co největšího počtu absolventů této školy do svých řad. Domnívám se, že jde o projekt, který zlepší personální nedostatečnost u krajské policie v budoucích letech“ poznamenal plk. Mgr. Petr Macháček. 

nprap. Kateřina Krejčí
7. 1. 2019

Odkazy do noveho okna

Den otevřených dveří - Střední policejní škola v Sokolově

Den otevřených dveří - Střední policejní... 

Detailní náhled

Den otevřených dveří - Střední policejní škola v Sokolově

Den otevřených dveří - Střední policejní... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem