Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Den otevřených dveří

JIČÍNSKO - Lákadlem se stala i připravená nová výstavní expozice věnovaná penězokazectví 

Již tradičně v tomto období připravili jičínští policisté pro širokou veřejnost „Den otevřených dveří“.

Ve čtvrtek 21. června si zájemci mohli prohlédnout některé prostory budovy Územního odboru Policie České republiky Jičín. Této možnosti využili například žáci páté třídy IV. Základní školy Jičín, studenti Střední průmyslové školy Jičín a další zájemci o prohlídku.

V rámci připraveného programu je pracovníci Preventivně informační skupiny Jičín provedli také novou výstavní expozicí, která přibližuje historii penězokazectví. Většinu exponátů zapůjčilo Muzeum Policie České republiky Praha. Výhodou bylo, že vedle předmětů a nejrůznějších pomůcek padělatelů se dochovaly i celé spisy, ze kterých se daly zjistit i další zajímavé podrobnosti o životních osudech hlavních aktérů tohoto „starého řemesla“. Z dalších historických pramenů se podařilo do výstavy zahrnout i výskyt padělatelství v našem regionu a blízkém okolí. Protože tuto expozici navštíví v příštím školním roce převážně žáci a studenti místních škol, se kterými policisté dlouhodobě spolupracují na nejrůznějších výchovných programech, kdy také přicházejí na prohlídku policejní budovy, věnuje se část výstavy i prevenci v této oblasti.

Průvodci dále návštěvníky zavedli do prostorné učebny, kde se setkali s kriminalistickým technikem, který předvedl některé pomůcky pro zajišťování stop a vše odborně okomentoval.

Prohlídka pokračovala nahlédnutím do policejní cely. Na šatně členů pořádkové jednotky policisté připravili ukázku svého používaného vybavení. Na optické střelnici si zájemci vyzkoušeli střelbu na terč.

Velký zájem byl také o prohlídku vozového parku. Služební automobily předvedli nejen strážci zákona z Obvodního oddělení Jičín, ale také dopravní policisté, kteří přistavili i současně používaný motocykl se záznamovým zařízením.

Návštěvníci si mohli odnést i preventivní letáčky, kde naleznou mnohé důležité rady a informace.

Fotogalerie ZDE:

por. Bc. Petr Janda
21. 06. 2012

vytisknout  e-mailem