Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Den dětí s policií

Na území jižního Plzeňska oslavili policisté s dětmi jejich Den dětí 

Den dětí oslavili žáci prvního stupně dvou základních škol v Nepmuku a v Přešticích,  opravdu netradičně. Zavítali totiž mezi ně policisté, kteří jim předvedli celou řadu policejních činností, které doplnili názornými ukázkami. Dne 30. května jsme zavítali do Nepomuka a o týden později do Přeštic. Policisté ze služby služební přípravy Policie České republiky správy Západočeského kraje si pro děti připravili velice akční ukázky, u kterých se dětem až tajil dech. Předvedli jim např. ukázku zadržení pachatele, který ujíždí v motorovém vozidle, ukázku bojových umění a celou řadu služebních braní. Poté následovala ukázka policistů skupiny služební kynologie, kteří dětem předvedli, co služební psi všechno umí a jak dokážou policistům při jejich práci pomoci. Pejsci udělali dětem velikou radost, a proto si také policisté se svými čtyřnohými kamarády zasloužili od dětí veliký potlesk.
Po těchto ukázkách si děti mohly vyzkoušet např. střílet, se slepými náboji v zásobníku, ze samopalů, prohlédnout si zbraně, výstroj a výzbroj pořádkové jednotky jako např. balistické helmy, neprůstřelné vesty, donucovací prostředky atd.. Některé děti si zkusily provést dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, prohlédly si služební vozidla nebo si vyzkoušely, jak se sedí na policejní motorce. Velký zájem měly děti také o sejmutí otisků prstů na daktyloskopické fólie či karty. V neposlední řadě jsme měli pro děti připravené také soutěže o drobné dárky, o které byl také veliký zájem. Při těchto soutěžích  jsme zejména prověřovali znalosti z problematiky dopravy, a to formou poznávání dopravních značek a u těch menších vybarvováním semaforů.
Děti, které strávily s policií celé dopoledne, byly velice nadšené. To, co si zde mohly vyzkoušet a vidět na vlastní oči, pro ně bylo opravdu nevšedním zážitkem.

vytisknout  e-mailem