Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Den dětí na střelnici v Domoradicích

Český Krumlov – I přes nepřízeň počasí přišlo 118 dětí a asi 200 dospělých. 

Ukázka sebeobrany-bojaři z Pelhřimova.jpgUkázka sebeobrany-bojaři z Pelhřimova.jpg

Tenhle dětský den se připravoval dlouho – stavěla se pergola, aby měly děti při startu závodu střechu nad hlavou, (což se vzhledem k počasí ukázalo jako velmi dobrý tah), vyráběly se stoly a lavice, uklízelo se, sháněli se sponzoři… 

Petr Hlaváček coby hlava celého tohoto dne a Sportovního klubu policie organizoval, sháněl, zařizoval - my ostatní jsme se mu snažili pomoct. A nejen my, policisti a občanští zaměstnanci českokrumlovské policie, ale také českokrumlovští hasiči. 
 
Všichni se snažili – až na přírodu. Ta si na nás opravdu zasedla a tak s malými přestávkami celou sobotu propršelo. A teplo taky zrovna nebylo.
 
To ovšem nic nezměnilo na tom, že se na start dětského závodu nakonec postavilo 118 startujících dětí. Na ně v přilehlém lese čekalo 14 stanovišť, na kterých musely splnit různé úkoly přes lanovou dráhu, přelezení sítí, překonání lávky, shození plastových láhví hasičskou stříkačkou, běh v plynové masce, kutálení barelu s pěnidlem, střelba z luku, ze vzduchovky, házení míčků na terč atd.
 

Pořádková jednotka + 1.jpgPořádková jednotka + 1.jpg

Každé z dětí obdrželo po projití všemi stanovišti tašku s drobnými dárky od sponzorů a mohlo se vydat na prohlížení ukázek.
 
Byla k vidění ukázka práce Pořádkové jednotky; psovodů (kteří kromě poslušnosti svých psů předvedli i zadržení pachatele prchajícího autem, či zadržení pachatele dvěma psy); své bojové umění nám předvedli instruktoři z Pelhřimova a náš Peťa Hlaváček, který pomáhal zdolat nebezpečného pachatele prchajícího před muži zákona a zavřeného v autě.
 
Samozřejmě nechyběla ukázka českokrumlovských hasičů, kteří z vozidla vyprostili (vystříhali) jednoho z lumpů, který při honičce s policejním vozidlem zůstal zaklíněný v autě a nemohl ven. Nakonec nám nějaký lump zapálil domeček postavený na ukázkové ploše a hasiči hasili a ukazovali dětem i dospělým možnosti, jak a kde vzít vodu a čím vším umí hasit…
 

Stříhání auta.jpgStříhání auta.jpg

A protože den nebyl jen o policistech a hasičích, ukázali nám své umění také pozvaní šermíři, kteří dorazili až z Moravy a všem nám úsměv na tvářích po celý den vyvolával šašek Pája. Celé odpoledne a večer pak provázela kapela Patrola, která se před nepřízní počasí schovala do postaveného velkého stanu.
 
Den dětí se nakonec i přes nepřízeň počasí vydařil tak, jak měl a přítomným dětem i dospělým se líbil. Nezbývá, než všem, kteří se na této akci podíleli a podpořili jí, poděkovat a těšit se na další ročník téhle báječné akce.
 
por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)
 
 
 
 

Šermíř.jpgŠermíř.jpg

 
 
 

 

vytisknout  e-mailem