Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Den dětí 5. června 2010

CHEB - Akce byla úspěšná 

Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje ve spolupráci s organizací Nezávislého odborového svazu Policie ČR, Obecním úřadem Tři Sekery, HZS a dobrovolnými záchranáři Royal Rangers uspořádali na louce u Doleželů v obci Krásné v sobotu 5. června 2010 “DEN DĚTÍ“.

Dětský den se opět vydařil, počasí nám přálo, a pro děti byl připraven bohatý program.

Děti s rodiči na louku v Krásné začaly přicházet po osmé hodině ranní a kolem desáté hodiny dopolední bylo na připraveném parkovišti a v jeho nejbližším okolí plno. Návštěvnost byla úctyhodná, odhadem se zúčastnilo přes 3000 dětí.

Pro děti bylo připraveno spousta stanovišť a soutěží, kde musely plnit různé vědomostní a dovednostní úkoly. Za splnění úkolů obdržely drobné dárečky. Děti soutěžily např. ve střelbě ze vzduchovky, házení míčků na terč, skákání v pytli, chození na chůdách a nechyběla ani tradiční soutěž ve zpěvu. Pro nejmenší byl připraven Pohádkový les, a pro ty starší lezecká atrakce. Nechyběla ani nafukovací skákací skluzavka. Kromě toho si děti mohly prohlédnout policejní vozidla, vojenskou techniku a vozidla hasičů, přijeli i policisté z Německa se svým služebním vozidlem. Své dovednosti také předvedli i služební a záchranářské psi se svými psovody, a to poslušnost a zadržení pachatele. Následovala ukázka HZS včetně hasícího letadla a ukázky AČR.

Děti se také zastavily u stánku s preventivními a propagačními materiály Policie ČR, kde mimo jiné házely míčkem do lupiče a zároveň se mohly podívat na práci kriminalistického technika, kde jim byl odměnou jejich otisk prstu.

Překvapením pro všechny přítomné pak byl přílet policejního vrtulníku, nakonec si ho všichni mohli prohlédnout z blízka.

Děti si z akce odnášely nejen dárečky, ale také mnoho nových poznatků a zážitků, např. jejich odměnou jim byl vyhlídkový let letadlem AN-2, kterého se zúčastnilo celkem 72 dětí. Oslavy proběhly ve znamení dětského úsměvu a radosti, a už teď se těšíme na další setkání.

vytisknout  e-mailem