Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Den Bezpečí v Berouně

Na co se můžete těšit 

Dne 27. června 2011 od 10.00 hodin dio 15.00 hodin v Berouně na Husově náměstí proběhne den s Policií ČR - DEN BEZPEČÍ 

 

POLICIE
Vystavovat tu bude své vozy. Od 10 do 12 hodin dálniční vůz VW Passat, který má v sobě zabudovaný radar a kontroluje dodržování rychlosti na dálnici. děti si do něj budou moci sednout, prohlédnout si ho. Dalším vystaveným vozem bude policejní Škoda Octavie. Děti budou mít jedinečnou příležitost podívat se i na to, jak vypadalo vozidlo Veřejné bezpečnosti v 80. letech. přítomni by měli být i příslušníci veřejné bezpečnosti v dobových uniformách. Vystavena zde bude i policejní motorka a vozidlo VW Transporter služby kriminální policie Beroun, kde kriminalistický technik ukáže dětem snímání otisků prstů. Policistky budou dětem rozdávat letáky upozorňují se bezpečnost v dopravě, ať už zapínání pásů, dětských sedaček aj. Děti budou dostávat i rozvrhy hodin s bezpečnostní tématikou. A samozřejmě se děti budou moci zeptat na vše, co je zajímá.
 
HASIČI
Hasičský sbor zde vystaví svou nejmodernější techniku. K vidění tu bude unikátní nafukovací stan, cisterna a nový člun.
 
Společnost CONSTRUCT
CONSTRUCT je největší český výrobce a dodavatel mechanického zabezpečení vozidel proti krádeži. Bude zde představovat své výrobky: Bezpečnostní zámky řadicí páky. Dětem bude rozdávat balónky a další upomínkové předměty.
 
ČERVENÝ KŘÍŽ
Ve svém stánku bude mít například k dispozici tzv. Andulu, na které si děti budou moci vyzkoušet resuscitaci.
 
PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘENÍ
Půjde o prezentaci mobilních protipovodňových hrází Tiger Dam. Jedná se o systém vodou plnitelných tubusů, z nichž lze podle potřeby postavit libovolně dlouhou i vysokou ochrannou hráz a které plnohodnotně nahrazují pytle s pískem i další zastaralé způsoby protipovodňové ochrany. Jsou maximálně flexibilní, šetrné k životnímu prostředí, nenáročné na lidskou práci i údržbu a jejich stavba je až 30krát rychlejší než v případě použití standardních prostředků ochrany. Systém se využívá celosvětově již více než dvacet let, na českém trhu je ale novinkou. Tiger Dam získal letos v květnu hlavní cenu PRIX v kategorii Ochrana – IZS a Krizový management na 6. ročníku Mezinárodního veletrhu policejní, zabezpečovací, hasičské a záchranářské techniky E+R+P na výstavišti Incheba Expo v Bratislavě. Systém Tiger Dam využívá i americká armáda, nedávno například k ochraně obyvatel před následky povodní na řece Mississippi, která postihla tři americké státy Tennessee, Missouri a Louisiana. Posloužil i při ekologického havárii v Mexickém zálivu k ochraně pobřeží před ropnou skvrnou.  
 
                                                                                                            Na akci Vás srdečně zvou za PČR ÚO Beroun 
                                                                                                                      nprap. Marcela Pučelíková a nprap. Lenka Uriánková 
                                                                                                                            
 
 
       

vytisknout  e-mailem