Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Den bezpečí a pořádku na Mělníku

Akce se zúčastnilo zhruba 600 dětí 

     Dnešního dne se na Mělníku, v parku Podolí, od 10:00 hodin uskutečnila akce pod názvem „Den bezpečí a pořádku“. Akce se uskutečnila v rámci Programu prevence kriminality na rok 2010, města Mělník. Prezentace se mimo jiné zúčastnily složky Záchranného integrovaného systému ( Policie ČR, Hasičský záchranný sbor a Rychlá záchranná služba). Dále se zde představila vojenská policie, městská policie Mělník, zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra a další partneři. Program byl zahájen starostou města Mělník a zástupci všech zúčastněných složek.
      Územní odbor Policie ČR Mělník na místě prezentoval policejní techniku. Mimo jiné moderní motocykly dopravní policie Yamaha 1300 a Yamaha 600, terénní automobil Suzuki Vitara, služební vozidlo s radarem na měření rychlosti, jeden z nejnovějších typů stacionárních laserových radarů, nové služební vozidlo Škoda Octavia a služební automobil Volkswagen Multivan, který je speciálně vybaven jako mobilní kontaktní a koordinační centrum Policie ČR, pro případ živelných pohrom a velkých havárií. Tento projekt je spolufinancován z prostředků Evropské unie. Dále zde byl umístěn stánek, kde své „kouzla“ předváděli policejní specialisté na zajišťování stop a kde přítomné policistky rozdávaly návštěvníkům propagační a preventivní materiály. Program zpestřila dynamická ukázka práce Pořádkové jednotky ÚO PČR Mělník.
    Mimo složek Územního odboru PČR Mělník se akce ještě zúčastnili policejní psovodi se svými čtyřnohými svěřenci, dále měli návštěvníci možnost shlédnout zákrok Zásahové jednotky Policie ČR, Krajského ředitelství, Středočeského kraje a to včetně práce pyrotechnika, který na místě „zlikvidoval“ nástražný a výbušný systém. Na nedalekém heliportu přistál v dopoledních hodinách policejní vrtulník a zájemci měli možnost si tento stroj zblízka prohlédnout.
     Překrásný slunečný den byl celý věnovaný hlavně dětem, které měly možnost se seznámit zejména s prací jednotlivých složek IZS. Měly možnost se přítomných profesionálů zeptat na vše, co je zajímalo. Ti starší zde mohli najít představu o svém budoucím povolání. Věříme, že všichni, kteří se akce účastnili, si tento den užili a děti odcházely s krásnými zážitky.

vytisknout  e-mailem