Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Demoloval zařízení bytu, na policisty vzal sekeru. Ti museli použít zbraň

NYMBURK - Muž, který útočil na policisty sekerou, je obviněn z trestného činu. 

Poslední den roku 2022 vyjížděli policisté do jednoho z rodinných domů v Městci Králové, odkud si přivolala pomoc policistů starší žena poté, co jí napadl 34letý vnuk a demoloval zařízení jejího bytu. 

Ihned po přijetí oznámení se na místo dostavila policejní hlídka, s níž okamžitě spolupracovala žena, která věc oznámila. Nicméně přítomnost policistů neakceptoval její 34letý vnuk, který byl zjevně pod vlivem alkoholu a na policisty, vůči kterým byl značně agresivní, útočil sekerou.

Muž, který se proti policistům rozeběhl se sekerou v ruce, nereagoval na žádné zákonné výzvy o použití donucovacích prostředků, pokud svého jednání nezanechá. Nereagoval na hrozbu namířenou střelnou zbraní, ani na varovné výstřely, které policisté směřovali do vzduchu a do země. Z důvodu odvrácení jeho útoku proto použila policejní hlídka přímo zbraň proti agresivnímu muži, kterého dvakrát zasáhla.

Přímo u  objektu rodinného domu, kde k napadení došlo, poskytli 34letému muži první pomoc zdravotníci, kteří byli přivoláni na místo. Ten byl následně i pod dohledem policie transportován do nemocnice se zraněním v oblasti nohou, kde je v současné době hospitalizován.

V dané věci již nymburští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení a dnešního dne, za účasti obhájce, sdělili 34letému muži obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě podle § 325 odst. 1, 2 trestního zákoníku (trestní zákoník vymezuje za tento čin trest odnětí svobody od šesti měsíců až na šest let)

V souvislosti s případem probíhají další potřebné procesní úkony, obviněný je stále v péči zdravotnického zařízení.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
2. ledna 2023

vytisknout  e-mailem