Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Děkujeme Vám za pomoc

Ukázkovou spolupráci předvedli v noci na dnešek nelhostejní spoluobčané s policisty. Ta vedla k zadržení pachatele. 

Přibližně ve tři čtvrtě na dvě ráno přijali operátoři linky tísňového volání oznámení pozorného občana. Ten uváděl, že byl právě svědkem vloupání do vozidla zaparkovaného v ulici Pštrosova, kdy zároveň přidal poměrně přesný popis pachatele.
 
Na místo proto okamžitě směřovaly hlídky pohotovostní motorizované jednotky k pátrání po zmiňovaném nenechavci.
 
Mezi tím ale přijali operátoři linky 158 oznámení o vykradení dalšího zaparkovaného vozidla, tentokrát v ulici Divadelní. I v tomto případě uvedl svědek popis osoby, který se na vlas shodoval s tím předchozím. Navíc oznamovatel uvedl poměrně přesnou trasu odchodu pachatele.
 
Proto policistům pohotovostní motorizované jednotky netrvalo dlouho, a lapku vypátrali a zadrželi v ulici V Jirchářích, kdy u něj zároveň zajistili i právě ukradené autorádio.
 
K oběma popsaným krádežím se třiatřicetiletý, česky hovořící muž přímo na místě zadržení doznal.
 
K jeho osobě navíc policisté zjistili, že se jedná o velice zkušeného recidivistu, který byl právě za takovouto majetkovou trestnou činnost v minulosti už celkem dvacetkrát stíhán.
 
Na základě popsaného skončil zadržený na policejní služebně, kde ho vyšetřovatel obvinil z trestných činů krádež a poškození cizí věci. Za tyto delikty mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 10. 9. 2015

vytisknout  e-mailem