Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dealeři kokainu dopadeni

KRAJ - Měli poskytnout přes 300 g drog. 

SPOLEČNÁ TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY A POLICIE
ČESKÉ REPUBLIKY

Při závěrečné razii 21. ledna celníci ze Sekce pátrání Generálního ředitelství cel ve spolupráci s kolegy PČR zadrželi čtyři osoby, které obchodovaly s drogami. Při domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor zajistili 30 gramů kokainu, předměty pro distribuci drog, různé látky s anabolickým a hormonálním účinkem, téměř 50 000 Kč v hotovosti, osobní vozidlo v hodnotě 300 000 korun a 186 kusů střeliva. Zadokumentovali prodej téměř 340 gramů kokainu za 460 000 Kč a 60 gramů konopí.
Celníci měli případ rozpracovaný již od ledna 2021. S ohledem na bezpečnost při zadržení podezřelých osob se zúčastnila zásahu i speciální složka celníků – Skupina operativního nasazení.
Případ celníci předali do vyšetřování Krajskému ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

kpt. Ing. Martina Kaňková
tisková mluvčí Sekce pátrání, Generální ředitelství cel

odkaz na stránky GŘC zde
 

Kriminalisté z Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje v druhé polovině ledna převzali od Generálního ředitelství cel případ distribuce drog. Po společně provedených domovních prohlídkách a zadržení čtyřech osob vyšetřovatel vzápětí z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinil dva 33leté muže z Hradce Králové. Další dvě osoby byly po provedených úkonech propuštěny. Jednomu muži se klade za vinu, že od roku 2016 do poloviny ledna prodal či jinak poskytl kokain minimálně 15 osobám v nejméně v 289 případech o celkovém množství téměř 300 gramů za částku 380 tisíc korun. Druhý, o půl roku starší, měl v témže časovém období, ale v polovičních případech, poskytnout minimálně 10 jiným osobám "jen" 40 g kokainu za částku 80 tisíc korun.
Starší z mužů se dopustil přečinu, čímž mu hrozí trest odnětí svobody na 1 až 5 let nebo peněžitý trest. Mladšímu za spáchání zločinu hrozí vězení na 2 až 10 let. Oba jsou stíháni na svobodě. Zajištěné drogy i náboje z domovní prohlídky jsme předali ke znaleckému zkoumání.

por. Iva Kormošová
3.2.2022, 9.20

Odkazy do noveho okna

zajištěné drogy a náboje

zajištěné drogy a náboje 

Detailní náhled

zajištěné drogy a náboje

zajištěné drogy a náboje 

Detailní náhled

zajištěné drogy a náboje

zajištěné drogy a náboje 

Detailní náhled

zajištěné drogy a náboje

zajištěné drogy a náboje 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem