Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealer znovu za mřížemi

CHOMUTOVSKO - Pervitin distribuovali i sami užívali; Kabely pálil kousek od místa krádeže. 

Minulý pátek zadrželi kriminalisté chomutovského TOXI týmu dvě osoby v souvislosti s distribucí pervitinu v Chomutově. Podle zjištění policistů měli muž a jeho přítelkyně (oba ve věku 45 let), kteří sami užívají pervitin, na různých místech v Chomutově distribuovat pervitin jeho uživatelům. Kriminalisté zdokumentovali desítky případů distribuce zmíněné drogy různým osobám. Mělo jít převážně o prodej, výjimečně i o poskytnutí zdarma, nebo za protislužbu například ve formě přespání nebo zapůjčení vozidla.

Po zadržení dotyčných vyšetřovatel zahájil jejich trestní stíhání pro spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Ženě, která dosud nebyla soudně trestána, hrozí v případě odsouzení za zmíněný trestný čin až pětiletý pobyt za mřížemi.

O poznání citelnější trest by mohl u soudu vyslechnout obviněný muž. Přitěžuje mu totiž skutečnost, že za stejný trestný čin byl odsouzen. V únoru tohoto roku opustil vězení, kde si odpykával nepodmíněný trest. Za mřížemi je nyní znovu, vyšetřování jeho trestné činnosti probíhá vazebně.

Kabely pálil kousek od místa krádeže

Dalšímu obvinění kvůli krádeži čelí 31letý recidivista, který se podle všeho zaměřuje na majetkovou trestnou činnost. Vyšetřovatel zahájil jeho trestní stíhání pro trestný čin krádeže. Toho se měl dopustit odcizením kabelů, které byly položeny ve výkopu v ulici Nádražní v Chomutově. Jednalo se dva kabely v chráničkách o celkové délce téměř 100 metrů v hodnotě více než 13 tisíc korun. Kabely měl muž v lesíku kousek od místa odcizení posléze začít pálit na otevřeném ohni. Tím však na sebe upozornil přímo dělníka, který prováděl pokládku těchto kabelů. Šel se na místo podívat a po příchodu do lesíku poznal, že jde právě o kabely, které byly ten den odcizeny. Přivolal policisty, kteří na místě podezřelého muže zadrželi.

Zpátky na svobodu už se dotyčný nedostal. Policisté ho totiž na základě soudního příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody kvůli jeho předchozí majetkové trestné činnosti eskortovali do věznice.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 18. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem