Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealer z Lounska obviněn

LOUNSKO - Před policisty se schovával za stromy. 

Koncem roku obvinila policejní komisařka 26letého muže z Lounska z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Podle zjištění kriminalistů měl mladý muž nejméně od června do října loňského roku v místě svého bydliště a na dalších místech lounského okresu prodávat pervitin a marihuanu koncovým uživatelům. V některých případech měl drogy jejich uživatelům poskytovat i zdarma anebo za různé protislužby, například za opravu motorky nebo za odvoz autem na nákupy.

Prodejem drog si podle informací policistů zajišťoval i jejich přísun pro svoji potřebu, neboť sám je má pravidelně užívat.

Muže zadrželi policisté v říjnu, kdy si při běžné hlídkové činnosti v pozdních večerních hodinách všimli podezřelé osoby, která se před nimi začala schovávat za stromy. Členové hlídky tedy muže zkontrolovali. Přitom zjistili, že v tašce, kterou měl u sebe, a kterou se snažil před nimi schovat pod bundou, měl větší množství látek, u nichž bylo zřejmé, že jde o drogy. To potvrdil později provedený toxikologický rozbor.

Obviněný muž má „zkušenosti z tohoto oboru“ již z minulosti. V roce 2018 byl pro drogový delikt odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody. S ohledem na toto předchozí odsouzení mu nyní hrozí v případě uznání viny trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

 

 por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 8. ledna 2021

vytisknout  e-mailem