Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dealer ujížděl, ale neujel

Drogy dodával na objednávku. Teď mu za to hrozí až deset let. 

Kriminalisté pátého oddělení prvního policejního obvodu zadrželi jednačtyřicetiletého muže, původem z Kamerunu. Toho nyní viní z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Prioritně jednačtyřicetiletému muži kladou za vinu to, že na území hlavního města dlouhodobě obchodoval s drogami, konkrétně kokainem. Ten svým klientům dodával takzvaně na objednávku. Zákazník dal dodavateli vědět o jaké množství kokainu má zájem a na jakou adresu ho chce doručit. Na to se mu dostalo odpovědi, za jak dlouho obchodník drogu přiveze.

Jeho hlavním teritoriem protiprávního obchodování byly oblasti Prahy 1, 3, 7 a 8. V Praze 1 nejvíce obchodoval v okolí různých tanečních klubů, v dalších jiných obvodech byly předmětem zájmu různé bary a další podobné podniky. Nebylo ale výjimkou, že drogu dovezl zákazníkovi přímo domů.

Kriminalisté prošetřováním zjistili, že obviněný obchodoval se zakázanou látkou minimálně od května roku 2017. A že nebyl ve svém oboru žádný troškař, dokládají konkrétní fakta. Detektivové totiž evidují desítky odběratelů, kteří za tuto dobu od obviněného koupili stovky gramů kokainu v hodnotě několika stovek tisíc až miliónů korun.

Dealer však nechtěl dát „svou kůži“ lacino. Při zadržení se snažil kriminalistům ujet, proto došlo ke krátké honičce, která záhy skončila v ulici Argentinská, kde policejní vozy dealerovo auto zablokovaly. Nicméně i tak se nechtěl jednačtyřicetiletý muž kriminalistům podvolit. Proto přišel na řadu důraznější donucovací prostředek, tedy taser. Po jeho použití se už zadržovaný muž přestal kriminalistům vzpouzet.

Obviněnému muži hrozí za shora zmíněné delikty trest odnětí svobody až na deset let. Stíhán je vazebně.

por. Mgr. Tomáš Hulan 6. 6. 2019

vytisknout  e-mailem