Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealer je ve vazbě

CHOMUTOVSKO - Kvůli svému obvinění měl vydírat svědky; Nasedl na kolo a jel. 

Další problém má zřejmě 27letý muž z Jirkova, který je v současné době trestně stíhaný v souvislosti s prodejem marihuany. Tu měl prodávat v místě svého bydliště, ale i jinde v okrese Chomutov. Více jsme již psali zde.

V průběhu vyšetřování však vyšlo najevo, že dotyčný bude mít pravděpodobně i další „problém se zákonem“. Poté, co byl muž po zahájení trestního stíhání pro trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy na konci dubna propuštěn ze zadržení, dlouho si už svobody neužil. Policisté totiž zjistili, že obviněný měl v návaznosti na zahájení jeho trestního stíhání  prostřednictvím aplikace v telefonu kontaktovat svědky a vydírat je. Mimo jiné jim měl vyhrožovat fyzickou likvidací. Policisté proto obviněného znovu zadrželi a vyšetřovatel rozšířil trestní stíhání tohoto Jirkovana o trestný čin vydírání. Současně navrhl, aby vyšetřování pokračovalo vazebně. Soudce návrhu vyhověl a rozhodl o umístění obviněného do vazební věznice, kam ho policisté v pátek eskortovali.

Za vydírání spáchané vůči svědkovi hrozí v případě odsouzení podle zákona až osmiletý pobyt za mřížemi.

Nasedl na kolo a jel

Kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže z Chomutova. Podle nich měl koncem března na sídlišti Písečná v Chomutově odcizit jízdní kolo jeho majiteli. Ten stál u kola a balil si cigaretu. Dotyčný měl na kolo nasednout a odjet pryč. Překvapenému majiteli měl krádeží způsobit škodu předběžně vyčíslenou na 8 tisíc korun.

Minulou středu policisté podezřelého zadrželi a obvinili ho z trestného činu krádeže. Pokud bude odsouzen, může ho soud potrestat odnětím svobody až na dva roky. Vyšetřování probíhá na svobodě.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 24. května 2021

vytisknout  e-mailem