Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dealer drog zadržen a obviněn

PŘEROVSKO - Po prvotním překvapení nechtěl spolupracovat, tak došlo na chvaty a hmaty. 

Z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými látkami a s jedy policisté z prvního oddělení obecné kriminality v Přerově důvodně podezírali jednadvacetiletého muže z obce na Přerovsku. Tohoto jednání se měl dopouštět od roku 2015 do současnosti tím, že na různých místech okresu Přerov, zejména pak v místě svého bydliště, zdarma či za protislužbu předal nebo za finanční úplatu prodal drogu známou jako pervitin a tablety drogy známé jako extáze. Policisté zadokumentovali několik desítek takto realizované distribuce zakázaných látek. Kromě peněz za drogy podezřelý dostával také jídlo či jiné věci, ale také odvoz automobilem.

V pondělí 2. října 2017 v 16:15 hodin podezřelého ve spolupráci s kolegy ze zákrokové skupiny pohotovostního a eskortního oddílu krajského ředitelství zadrželi na autobusové zastávce v místě bydliště. Při zadržení muž neuposlechl opakované výzvy policistů, a proto k překonání jeho odporu použili donucovací prostředky hmaty a chvaty. Při zákroku nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku.

Po provedení procesních úkonů, byl muž následující den odpoledne ze zadržení propuštěn. Od policistů si pro uvedené jednání převzal sdělení obvinění z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými látkami a s jedy. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

por. Mgr. František Kořínek

4. října 2017

vytisknout  e-mailem