Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dealer drog obviněn

MOST - Drogy prodával i svému synovi; Šampónový fantom ukradl flanelové košile 

Na cestu domů si ukradli auto, to pak zapálili
Trestní stíhání pro trestný čin krádeže a neoprávněné užívání cizí věci zahájil policejní komisař sdělením obvinění dvěma mužům ve věku 27 a 33 let z Chomutovska. Ti se dle mostecké policie vydali do našeho regionu krást. V jedné mostecké ulici si vybrali zaparkovaný osobní automobil značky Ford, který chtěli odcizit. Do vozidla vnikli násilím a pokusili se ho nastartovat. To se jim však nepodařilo a tak ho roztlačili. Motor však nenaskočil a tak vůz nechali na místě. Způsobili na něm škodu za pět tisíc korun. Na stejném místě si vyhlédli automobil téže výrobní značky se stejným úmyslem. Motor nastartovali a odjeli směrem k svému bydlišti. Na lesní cestě poblíž hradu Hasištějn vozidlo odstavili a aby zřejmě zahladili stopy, tak ho zapálili. Vozidlo bylo požárem zcela zničeno a jeho majitel utrpěl škodu ve výši třiceti tisíc korun. Policie mladšího stíhá ve vazbě, kde je pro jiný trestný čin, starší bude stíhán na svobodě.

Drogový dealer obviněn
Policejní komisař mostecké policie obvinil včera odpoledne 43 letého muže z Mostu z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Ten byl včera při akci kriminalistů mostecké policie a policistů z Národní protidrogové centrály zadržen při domovních prohlídkách. Ty proběhly ve čtvrtek 26.11. časně ráno ve čtyřech chanovských bytech a policie při nich zajistila varnu a předměty sloužící k výrobě drog a plastové sáčky se sypkou látkou. Podle šetření kriminalistů měl obviněný již od roku 2007 do současné doby obstarávat a poté prodávat ve více jak sto případech psychotropní látku metamfetamin několika osobám z řad toxikomanů. Drogu prodával i svému synovi a některým osobám pervitin dával za různé protislužby. Policie obviněného zadržela a umístila do policejní cely s podnětem na uvalení vazby. V případě uznání viny hrozí obviněnému muži s ohledem na rozsah páchané kriminality trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. Další dvě osoby, které policie při akci na drogy zadržela, jsou stále v šetření

Na lup přišli s nákupním vozíkem
Dva muže ve věku dvaceti let obvinila mostecká policie z trestného činu krádeže. Třetí mladistvý je stíhán pro provinění krádeže. Trojlístek měl v jedné obci na Mstecku vniknout do objektu tamní organizace již začátkem září. Uvnitř klubovny pak odcizili propanbutanovou láhev, kabely, televizi a další věci. Lup si vynesli za plot objektu, a uložili si ho do přivezeného nákupního vozíku. Ten však již nestačili odvézt. Na místě je totiž přistihl jeden ze zaměstnanců organizace. Povedené trio způsobilo krádeží škodu ve výši pěti tisíc korun, další osmitisícovou škodu pak zanechala trojice na poškozeném objektu. Obvinění dvacetiletí pachatelé se krádeže nedopustili poprvé, za majetkový delikt byli již potrestáni.

Po napadení utrpěl zlomeninu
Mostecká služba kriminální policie a vyšetřování zahájila stíhání 20 letého muže z Mostu a obvinila ho z trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví. Ten měl spolu s dalším mužem napadnout v Mostě  skupinku osob, která se vracela v nočních hodinách do místa svého bydliště. Tři muži a jedna žena šli přes park u sportovní haly, když je oslovili dva muži, kteří po nich žádali zapalovač. Tuto skupinu měla dvojice neznámých slovně napadat až do místa jejich bydliště v ulici Budovatelů. Tam pak v podchodě zaútočili proti třicetiletému muži, kterého měli několikrát udeřit a způsobit mu zlomeninu. Muž musel být se zraněním hospitalizován v nemocnici. Policie motiv jednání vyšetřuje, stejně tak i podíl druhého muže.  

V peněžence byla jen stovka
Policejní komisař mostecké policie obvinil z trestného činu krádeže vloupáním 22 letého muže z Litvínova. Obviněný se měl dle výsledků šetření kriminalistů v Hamru vloupat do ordinace lékaře. K vloupání mělo dojít již v červenci, kdy pachatel vnikl za použití násilí do objektu. V ordinaci měl odcizit peněženku s finanční hotovostí. Její obsah byl pro lapku určitě zklamáním. V peněžence totiž nalezl jen sto korun v drobných. Policie obviněného stíhá na svobodě.

Šamponový fantom opět vystrčil růžky
Z trestného činu krádeže obvinila mostecká policie 26 letého muže z Mostu. Ten celkem devětkrát od října do listopadu navštěvoval jeden obchod s drogistických zbožím v Mostě. V osmi případech se mu podařilo odcizit celkem třicet plastových lahví s jedním druhem šamponu. V prodejně vždy zamířil k regálu s oblíbeným sortimentem a poté z prodejny s lupem pokaždé rychle utekl. V posledním devátém případě, kdy si vzal z regálu osm šamponů, byl zadržen. Lapka má s krádežemi již své bohaté zkušenosti. Za krádeže byl totiž odsouzen k nepodmíněnému trestu a z vězení se vrátil letos v létě. Krást však nepřestal. Tento týden se na lup vydal opět. Na mosteckém sídlišti si všiml před jedním obchodem stojanu s oděvy, které nikdo nehlídal. A protože nebyl zřejmě žádný troškař, tak vzal hned devět flanelových košil. S lupem pak odešel do sídliště, kde chtěl košile prodávat náhodným osobám. K tomu však již nedošlo, neboť ho zadržela policejní hlídka. Policejní komisař po obvinění muže zadržel a podal podnět na uvalení vazby. Včera byl zadržený muž propuštěn na svobodu, kde bude dále stíhán.

Dva byty navštívil zloděj
K vloupání do bytu došlo tento týden v jednom litvínovském bytě. Pachatel se dovnitř dostal po násilném překonání dveří a z bytu odcizil různé věci v hodnotě pěti tisíc a navíc odnesl i součást k televizi.
Druhé vloupání zaznamenal jiný poškozený ve svém bytě včera dopoledne. Neznámý lapka využil doby, kdy doma nikdo nebyl a z bytu, kam vnikl též násilím, odnesl šperky, peníze a výrobky spotřební elektroniky. Bytař poškozenému majiteli zanechal škodu ve výši 150 tisíc korun. Oba případy šetří litvínovští policisté obvodního oddělení spolu s kriminalisty.

Batoh přilákal zloděje
Nepozornost se nevyplatila jedné mladé ženě, která včera v dopoledních hodinách jela v Mostě tramvají. Při jízdě si volně odložila svůj batoh. Chvilky nestřeženého okamžiku využil zatím neznámý poberta a z batohu odcizil pouzdro. V něm poškozená měla doklady, peníze, mobilní telefon i platební kartu. Případ krádeže šetří mostecká policie.

Vandal poškodil fasádu domu
Škodu za několik desítek tisíc korun způsobil jednomu bytovému družstvu zatím neznámý vandal. Ten v jednom mosteckém sídlišti u panelového domu druhý týden v listopadu poškodil fasádní omítku, ve které vytvořil různé prohlubně na několika místech. Případem trestného činu poškozování cizí věci se nyní zabývají mostečtí policisté z obvodního oddělení.

Zlodějům se hodí všechno
Škoda za 150 tisíc korun vznikla jedné firmě krádeží. Neznámý lapka na silnici u obce Havraň na Mostecku odcizil informativní bilboard. Ten řidiče informoval o rekonstrukci silnice. Tabule z komunikace zmizela tento týden a pachatel ji musel odšroubovat z kovových profilů. Případ krádeže šetří policisté z obvodního oddělení v Obrnicích. 
 

vytisknout  e-mailem