Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dealer drog byl po deseti letech obviněn

Pražští kriminalisté z prvního policejního obvodu ve spolupráci se zásahovou jednotkou zadrželi a následně obvinili muže, který prodával pervitin nejméně od roku 2010. 

Po dlouhém a intenzivním vyšetřování byl obviněn čtyřicetiletý muž, který si opatřoval, přechovával a následně prodával drogu zvanou pervitin.  S konečnými odběrateli si domlouval místo předání přes telefon nebo sociální sítě a na sjednaném místě pak drogu prodal. V převážné většině prodával pervitin v místě svého bydliště na Praze 7.

Na rozdíl od podobných dealerů má tento muž vysokoškolské vzdělání. Pracoval jako ,,DJ" v různých klubech po Praze. Na své zadržení se zjevně připravoval, protože když ho v místě jeho bydliště zadržela zásahová jednotka, četl si knihu Psychologie výslechu. Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili několik sáčků s nažloutlou krystalickou látkou, kterou již na místě podrobili orientační zkoušce detekční soupravou NARK II. Z výsledku vyplynulo, že tato krystalická látka se svým složením v některých sáčcích liší. Látka z některých sáčků reaguje na přítomnost metamfetaminu,  další pak na přítomnost látky MDMA.

MDMA je chemická sloučenina methylendioxymethamfetaminu v Česku nejvíce známý jako extáze, často nazývaná taneční drogou. Krystalický metamfetamin, v Česku nejvíce známý jako pervitin, je silná a vysoce návyková droga. Zákonem je jejich výroba, distribuce nebo přechovávání pro jiného zakázána.

Z provedených výslechů osob se prozatím podařilo prokázat prodej téměř kila pervitinu čisté váhy. Vzhledem k okolnostem případu a rozsahu této trestné činnosti byl podán návrh na vzetí do vazby, čemuž soudce vyhověl. Muž je nyní stíhán vazebně.

Kriminalisté zahájili proti muži trestní stíhání pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Lucie Drábková – 22. ledna 2020

Odkazy do noveho okna

IMG_20200115_134722

IMG_20200115_134722 

Detailní náhled

IMG_20200115_134800

IMG_20200115_134800 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem