Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dbejte zvýšené pozornosti a opatrnosti!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Zraněná cyklistka skončila v nemocnici.  

Během uplynulého týdne řešili dopravní policisté 27 nehod. Mezi jejich účastníky se mimo řidičů zařadili i chodci a cyklisté. Všichni účastníci silničního provozu by měli dbát zvýšené pozornosti a opatrnosti!

Velmi neopatrná byla dvacetiletá cyklistka, která skončila se zraněním v Uherskohradišťské nemocnici. V sobotu 21. listopadu krátce před půlnocí projížděla Uherským Ostrohem a v ulici Náměstí sv. Ondřeje spadla z kola. Přivolaným policistům žena tvrdila, že ji mělo údajně srazit nějaké auto. Dechovou zkoušku u ženy nebylo možné provést, proto byl nařízen odběr krve. Poté žena v nemocnici přiznala, že ji nikdo nesrazil. Mimo to také uvedla, že před jízdou vypila určité množství piva, vína a vodky. Což jistě mělo vliv na její jízdu.

O den dříve v ranních hodinách řešili dopravní policisté nehodu v Kunovicích. Řidička Fiatu na křižovatce odbočovala z ulice Panská do ulice Na Rynku. V tu dobu přecházel přes přechod pro chodce muž, kterého žena za volantem zřejmě přehlédla a narazila do něj. Muž utrpěl zranění, se kterým byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice. U řidičky vyšla dechová zkouška negativní. Muž se z důvodu zranění v obličeji nebyl schopen podrobit zkoušce na alkohol, proto byl nařízen odběr krve. Obě nehody jsou nadále v šetření.

V pátek ráno krátce před pátou hodinou zastavila policejní hlídka devětatřicetiletého řidiče Audi, který projížděl ulicí Na Splávku. Policisté u muže provedli test na drogy, který vyšel pozitivní na amphetamin. To ale nebyl jediný prohřešek řidiče. Hlídce totiž nepředložil osvědčení technického průkazu a ani řidičský průkaz. Poté ho policisté převezli do nemocnice k odběru biologického materiálu. Cestou se zřejmě rozmyslel, protože v nemocnici odběry odmítl. Nyní ho čeká řízení před přestupkovou komisí.

Řízení na odboru dopravy se nevyhne ani jednapadesátiletý řidič Audi, kterému dopravní policisté u Bánova naměřili místo devadesátky 131 km/h. Navíc v dostupné evidenci bylo zjištěno, že má muž blokaci řidičského průkazu.

Nejvyšší povolenou rychlost ve stejných místech překročil i osmatřicetiletý řidič Mercedesu. V tomto případě dopravní policisté naměřili 128 km/h.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 20.  –  26. 11. 2015

 

Počet zjištěných přestupků

20. – 26. 11. 2015

13. – 19. 11. 2015

Řidič pod vlivem alkoholu

2

10

Řidič pod vlivem drog

2

1

Překročení maximální rychlosti

33

31

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

2

6

Nepoužití bezpečnostních pásů

1

1

Telefonování za jízdy

1

2

Špatný technický stav vozidla

18

30

Neoprávněné zastavení a stání

1

0

Chodci

0

1

Cyklisté

2

1

27. listopadu 2015, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem