Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dbejte na stav svých dopravních prostředků!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: V nepořádku mají jak auta, tak i jízdní kola. 

Nejen řidiči, ale i cyklisté by měli více dbát na stav svých dopravních prostředků. Policisté v uplynulém týdnu zaznamenali více než čtyřicítku vozidel, jejichž stav neodpovídal stanoveným předpisům. U vozidel je to zejména propadlá technická kontrola, dále pneumatiky s nevyhovující hloubkou dezénu, popraskané čelní skla, nefunkční světla atd. Cyklisté jezdí bez povinné výbavy, do které patří mimo jiné odrazky a za snížené viditelnosti funkční přední a zadní světlo! Upozorňujeme, že policejní kontroly budou nadále probíhat!

Ve středu ráno zastavili dopravní policisté třiapadesátiletého řidiče pracovního stroje ve chvíli, když projížděl ulicí Trávníky v Uherském Brodě. V tomto případě muž dbal více na stav stroje, než na ten svůj, neboť nadýchal 1,27 promile alkoholu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Podle zákona mu nyní hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

Pod vlivem drog řídila octavii osmadvacetiletá žena. Včera večer v ulici Brněnská ve Starém Městě se podrobila testu na drogy, který vyšel pozitivní na amfetamin. Poté ji policisté převezli do nemocnice, kde se žena podrobila ještě odběru krve.

Usednout za volant i přes vyslovený zákaz se nezdráhal padesátiletý řidič felicie. Muže ze Zlína zastavila v pondělí ráno 27. března hlídka policistů v ulici Nádražní v Bojkovicích. Dle dostupné evidence by muž neměl usednout za volant až do září příštího roku. Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí mu nyní hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 24. 3. – 30. 3. 2017

Počet zjištěných přestupků

24. – 30. 3. 2017

17. 3. – 23. 3. 2017

Řidič pod vlivem alkoholu

12

2

Řidič pod vlivem drog

6

1

Překročení maximální rychlosti

5

22

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

8

23

Nepoužití bezpečnostních pásů

15

13

Telefonování za jízdy

8

15

Špatný technický stav vozidla

42

13

Neoprávněné zastavení a stání

4

1

Chodci

13

19

Cyklisté

30

10

31. března 2017, por. Bc. Milena Šabatová  

vytisknout  e-mailem