Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dbejte dopravních značek

Písek - Řidič zřejmě zapomněl, že má vyšší konstrukci vozu, než je povolený průjezd pod viaduktem. 

Velká chyba řidiče menšího nákladního vozidla zablokovala ve čtvrtek odpoledne průjezd po místní komunikaci v Písku mezi benzinovou čerpací stanicí a areálem bývalé největší textilní firmy.

V 14:00 hod. jel muž v popsaném směru s motorovým vozidlem tovární značky IVECO, kdy zřejmě plně nerespektoval snížený profil mostní konstrukce železniční tratě a vjel pod viadukt, kde je povolená maximální výška vozidel 2,5 metru. Vzhledem k vyšší konstrukci nástavby svého vozu se pod betonový most nemohl vejít a způsobil dopravní nehodu, se zablokováním průjezdu osobních vozidel.

Na místo nehody byli vysláni písečtí dopravní policisté, kteří zjistili veškeré okolnosti.. Řdič utrpěl lehké zranění, o jehož ošetření se postarali přivolaní zdravotníci. Strážci zákona případ zaevidovali a vyřešili uložením příkazu na místě Způsobená škoda byla na voizdle vyčíslena na více jak 550 000 korun a na mostní konstrukci 20 000 korun.

Dopravní nehodu tohoto typu řeší místní “dopraváci” cca 6 x ročně. Proto všem řidičům připomínáme, aby řádně sledovali dopravní značení a především řidiči dodávkových a nákladních vozidel měli na zřeteli výšku svého vozu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

23. září 2023

Odkazy do noveho okna

DN Písek Viadukt u Jitexu 1

DN Písek Viadukt u Jitexu 1 

Detailní náhled

DN Písek 2

DN Písek 2 

Detailní náhled

DN Písek 3

DN Písek 3 

Detailní náhled

DN Písek 4

DN Písek 4 

Detailní náhled

DN Písek 5

DN Písek 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem