Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

DBA odhalily 64 přestupků a 3 přečiny

PROSTĚJOVSKO - Nejčastějším přestupkem je nevyhovující technický stav. 

Dvě dopravně bezpečnostní akce realizovali v uplynulých dnech policisté na Prostějovsku. První proběhla v rámci celorepublikové akce a konala se dvoukolově ve dnech 9. a 13. prosince. Do akce se zapojilo celkem 36 policistů dopravního inspektorátu a všech obvodních oddělení v rámci územního odboru Prostějov. Při kontrole 700 vozidel policisté odhalili celkem 41 přestupků. 37 z nich vyřešili přímo na místě uložením blokové pokuty. Zbývající 4 přestupky byly předány k dořešení příslušnému správnímu orgánu. Jeden řidič byl přistižen ve stavu, který zavdával příčinu k podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Druhá dopravně bezpečnostní akce, tentokrát pouze okresní, se uskutečnila včera v době od 5:00 do 9:00 hodin. Celkem 20 policistů zkontrolovalo téměř 500 vozidel a zjistilo 23 dopravních přestupků a dvě podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 21 přestupků bylo vyřešeno uložením blokové pokuty a dva oznámeny příslušnému správnímu orgánu.

Nejčastějším zjištěným přestupkem, a tedy i věcí, na kterou by se řidiči měli nejvíce zaměřit, byl nevyhovující technický stav vozidel a to v celkem 26 případech. Druhým nejčastěji zjištěným proviněním bylo řízení vozidla pod vlivem alkoholu, nebo jiných návykových látek. Pět řidičů je pro toto jednání podezřelých ze spáchání přestupku a tři řidiči ze spáchání trestného činu. Varováním pro ostatní řidiče by měly být i tři zadržené řidičské průkazy přímo na místě zjištění přestupku.

por. Bc. František Kořínek

15. prosince 2015

vytisknout  e-mailem