Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

DBA DI Nový Jičín, úkoly a udělené pokuty

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost a odpověď:

„1/ jaké byly úkoly dopravně-bezpečnostní akce konané na území OPR Nový Jičín dne 18.10.2023 Policií České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje, Územním odborem Nový Jičín, Dopravním inspektorátem Nový Jičín.

2/ jaké byly během výše uvedené dopravně-bezpečnostní akce uděleny pokuty příkazem na místě a to s konkrétním rozpisem jednotlivých zjištěných přestupků a výše udělených pokut za takové přestupky.“

K bodu č. 1 žádosti: Dopravně bezpečnostní akce ze dne 18. 10. 2023 byla v územním obvodu územního odboru Nový Jičín zrealizována se zaměřením na dodržování všech ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek, kontrolu technického stavu vozidel, kontrolu zákazu držet v ruce nebo jiným způsobem při jízdě vozidlem telefonní přístroj či jiné hovorové zařízení, kontrolu chování zranitelných účastníků silničního provozu, zejména chodců a cyklistů a na nejzávažnější porušení pravidel silničního provozu, především na nesprávně předjíždění, nesprávné přejíždění železničních přejezdů, nesprávná jízda v jízdních pruzích a nerespektování světelných signálů.

K bodu č. 2 žádosti: V příloze Vám poskytujeme vyžádaná data, a to u každého přestupku v rozsahu - datum uložené pokuty příkazem na místě, právní kvalifikace přestupku a výše pokuty.

vytisknout  e-mailem