Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

DBA Chodci

Jihočeský kraj - Vidět, neznamená být viděn. 

Jihočeští policisté se ve dnech 28. - 29. 11. 2022 zapojili do krajské dopravně bezpečnostní akce pod názvem „Chodci“. Cílem akce bylo připomenout rizika na silnicích a kolem nich, pokud není chodec za snížené viditelnosti označen reflexními prvky a přispět tak ke snížení dopravní nehodovosti v důsledku nedodržování zákonných ustanovení, vážící se právě k této dopravní problematice.

Do akce se zapojilo více jak 200 policistů z řad pořádkové a dopravní policie, kdy za uvedenou dobu, jak v ranní, tak i večerní době zastavili a zkontrolovali na 617 motorových a nemotorových vozidel a chodců. Přitom odhalili 124 přestupků. O 12 z nich se postarali chodci, kteří se provinili především tím, že nepoužili reflexní prvky, 32 řidičů porušilo nejvyšší povolenou rychlost v jízdě, jednomu řidiči policisté naměřili pod jedno promile alkoholu v dechu, 6 řidičů či jejich spolucestujících se nepřipoutalo bezpečnostním pásem a 22 řidičů nemělo vozidlo v řádném technickém stavu.

Chodci by si měli v tomto období uvědomit, že bez použití reflexních prvků, vystavují nejenom sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu, velkému riziku, proto budou policisté i v následujícím období pokračovat v realizaci těchto dopravně bezpečnostních akcí.

Během dopravní akce policisté také sami reflexní prvky chodcům rozdávali. Kromě pásky či samolepky mohli i ti nejmladší účastníci silničního provozu obdržet například reflexní přívěsek v podobě zvířátka.

por. Bc. Martina Joklová

30. listopadu 2022

Odkazy do noveho okna

DBA Chodci

DBA Chodci 

Detailní náhled

DBA Chodci

DBA Chodci 

Detailní náhled

DBA Chodci

DBA Chodci 

Detailní náhled

DBA Chodci

DBA Chodci 

Detailní náhled

DBA Chodci

DBA Chodci 

Detailní náhled

DBA Chodci

DBA Chodci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem