Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

DBA "Bezpečné přejezdy"

Ve dnech od 17. května 2010 do 20. května 2010 se uskutečnila na teritoriu Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje dopravně bezpečnostní akce pod názvem "Bezpečné přejezdy“.  


Cílem uvedeného opatření bylo zajistit bezpečnost a plynulost silničního provozu v Olomouckém kraji a eliminovat porušování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech.
Od začátku roku 2010 do letošního dubna došlo na území Olomouckého kraje k deseti dopravním nehodám na železničním přejezdu. Výsledkem těchto dopravních nehod bylo úmrtí 1 osoby a zranění dalších 8 osob.
Během dopravně bezpečnostní akce se policejní hlídky zaměřily i na neukázněné chodce, kteří vstupují na železniční přejezd v době, kdy je v činnosti zabezpečovací zařízení.
Pozornost byla dále věnovaná pátrání po hledaných osobách, věcech a po odcizených motorových vozidlech.
V průběhu dopravně bezpečnostní akce policisté zkontrolovali 1511 motorových vozidel a odhalili 224 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. V souvislosti s tímto bezpečnostním opatřením byla zadržena 1 osoba v celostátním pátrání. Policisté uložili za přestupkové jednání blokové pokuty v celkové výši 154 900 korun.
Do zmíněné bezpečnostní akce se nezapojilo Přerovsko, které se v té době potýkalo s vážnou povodňovou situací. Výsledkem bezpečnostní akce bylo celkové zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na železničních přejezdech v celém kraji.

por. Mgr. Michal Pižurin
 

vytisknout  e-mailem