Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dárek za 70 tisíc nedorazil

NOVOJIČÍNSKO-internetový podvod 

Třikrát do stejné restaurace

Příborští policisté zadrželi 27letého muže z Libhoště v podkroví restaurace před druhou hodinou ranní po Štědrém dni. 

Informaci o pohyby neznámého muže na střeše budovy dostali od náhodného svědka. Po příjezdu na místo zajistili objekt, provedli prohlídku vnitřních prostor a až na půdě nalezli a následně zadrželi ukrývajícího se pachatele.

Ten se jim na policejním oddělení doznal i k předešlým dvěma vloupáním do stejné budovy na ul. Místecké, které provedl v průběhu měsíce listopadu a prosince. Poprvé při svém vloupání rozbil okno, kterým vnikl dovnitř. Nepohrdl instantní polévkou, láhvemi alkoholu a minerálkou. Tehdy způsobil více jak 10 tisícovou škodu.

Dva dny před Štědrým dnem vlezl dovnitř znovu. Opět násilím překonal okno a z baru si znovu odnesl láhev alkoholu za 400 korun. V minulosti netrestaný muž je prověřován na svobodě s podezřením ze spáchání přečinu krádež. 

Ojedinělá krádež přístrojové desky

Rozebranou přístrojovou desku nalezl poškozený majitel uvnitř svého zaparkovaného vozu.

Doposud neznámý pachatel vnikl dovnitř zaparkovaného automobilu Š Octavia, na celkem frekventovaném parkovišti ul. Rožnovské ve Frenštátě pod Radhoštěm, během noci před Štědrým dnem. Uvnitř vozu rozebral ovládací spínače část přístrojové desky a samotné „budíky“ si odnesl. Poškozenému majiteli způsobil předběžnou škodu na interiéru vozidla za více jak 20 tisíc korun.

K odhalení pachatele by mohly napomoci zajištěné kriminalistické stopy policejním technikem, ale také případné informace od náhodných svědků.  Jedná se o první případ takto vykradeného automobilu v okrese.

 

Vánoční dárek za 70 tisíc nedorazil

Oči pro pláč zbyly poškozenému 33letému muži, který naletěl podvodníkovi prodávajícímu „čtyřkolku“ prostřednictvím internetových stránek.

V dobré víře a s vidinou výhodného nákupu zaslal prodávajícímu ve třech platbách téměř 70 tisíc korun na účet vedený v Maďarsku. Podle dosavadních zjištění by se mělo jednat o podvodné jednání ze stany doposud neustanoveného inzerenta, který po přijetí poslední platby přestal s poškozeným komunikovat.

Nový Jičín 28.12.2015

por. Mgr. Petr Gřes

komisař/skupina tisku a prevence/Nový Jičín

vytisknout  e-mailem