Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Další z nezodpovědných řidičů

TRUTNOVSKO - Za volant usedl i přes vyslovený zákaz. 

Královédvorská policejní hlídka v nočních hodinách 14. 1. 2015 při provádění dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v obci Horní Dehtov vyzvala k zastavení řidiče motorového vozidlo značky FIAT. Dvaatřicetiletý řidič na výzvu nereagoval a začal před policejní hlídkou ujíždět. Muži zákona ujíždějící vůz pronásledovali a zastavili jej v obci Zábřezí – Řečice. Neukázněný řidič po zastavení odmítl s policejní hlídkou jakkoliv spolupracovat a na výzvy nereagoval. Policisté proti muži z důvodu jeho spáchaného protiprávního jednání použili donucovací prostředky, které vedly k řádnému obnovení pořádku. Lustrací policejní hlídka zjistila, že muž sedící za volantem má Okresním soudem v Trutnově do roku 2017 vysloven zákaz řízení motorových vozidel. S mužem byl poté proveden test na zjištění požití alkoholických nápojů a na přítomnost
omamných a psychotropních látek. Test na alkohol byl negativní, test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl naopak pozitivní.
 Muži zákona uvedené protiprávní jednání zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky.
Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k provedení dalších opatření.
pprap. Pižlová Šárka, DiS.
tisková mluvčí PČR Trutnov

vytisknout  e-mailem