Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další z akcí

Policisté z Čáslavi informují o své činnosti 

     Dne 11. září 2011 se v odpoledních hodinách uskutečnila Bezpečnostní akce Policie ČR obvodního oddělení Čáslav, která byla rozdělena velitelem

zkontrolovaly se veškeré prostoryzkontrolovaly se veškeré prostory
temné kouty nebyly překážkoutemné kouty nebyly překážkou
služební psovodislužební psovodi
pomáhala i pořádková jednotkapomáhala i pořádková jednotka
opatření VO Čáslav na II. fáze. V I. fázi bylo využito policistů z jiných součástí a byla provedena opětovná kontrola hotelu Bílý kůň na Žižkově náměstí v Čáslavi, kde byly zkontrolovány půdní i sklepní prostory, zázemí dvora a samozřejmě i osoby hrající na výherních automatech a osoby ubytované v tomto areálu. Ve II. fázi se policisté zaměřili na dodržování veřejného pořádku v době konání fotbalového utkání ve sportovním areálu Vodranty v Čáslavi ,mezi mužstvy FC Čáslav a Zbrojovka Brno. Policisté dohlíželi nad pokojným odchodem všech fanoušků ze sportovního areálu, na plynulost silniční dopravy a nezapomněli ani na pořádek na vlakovém nádraží v Čáslavi. Mezi zúčastněnými policisty, které kromě místního Obvodního oddělení Čáslav, dopravních policistů a policistů ze Služby kriminální policie a vyšetřování Kutná Hora, tvořili i policisté pořádkové jednotky z Kolína, služební psovodi, policisté z doprovodu vlaků, a samozřejmě již tradičně i strážníci Městské policie Čáslav.
     Policisty nebylo v okolí fotbalového areálu zjištěno žádné protiprávní jednání či narušení veřejného pořádku ze strany fanoušků. Ovšem později řešili v nedaleké obci Horky vandalismus na tamní čerpací stanici, kde někteří z fanoušků Brna se zde na cestě k domovu občerstvili potravinami, které ovšem již neuhradili. A navíc došlo i k poškození vstupních dveří čerpací stanice. Osádka jednoho z podezřelých vozidel byla zastavena  a zkontrolována Policií ČR Havlíčkův Brod. O další hodinu později byla na vlakovém nádraží Čáslav Policií ČR z doprovodu vlaků zadržena osoba v celostátním pátrání.
     Pořádková jednotka Územního odboru Kolín byla například také využita k asistenci při zákroku proti muži, který měl vyhrožovat použitím násilí své družce a jejímu dítěti v Zaříčanech. A navíc byla obava z možného držení střelné zbraně. Podezřelý byl následně zadržen v Čáslavi kriminalisty z Kutné Hory a umístěn do policejní cely.
 

nprap. Daniel Votroubek

23. 9. 2011

vytisknout  e-mailem