Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Další výrobci pervitinu odhaleni

Zakoupený rum předal mladistvým a další zprávy z Bruntálska 

Pervitin vyráběli i prodávali
Další výrobci a prodejci pervitinu odhaleni.
V pátek 25.9.2009 městští strážníci pronásledovali v Bruntále vozidlo, které se dopustilo přestupku. Auto před nimi ujíždělo směrem na Mezinu, kde následně řidič u krajnice zastavil. Strážníci ve spolupráci s bruntálskými policisty zjistili, že řidič jezdil bez řidičského průkazu, měl zákaz řízení a byl pod vlivem drog. Přivolaní bruntálští kriminalisté ve vozidle nalezli část chemikálií potřebných k výrobě pervitinu a v průběhu dalšího šetření zajistili v Bruntále i zbytek varny, včetně nejméně 15 gramů pervitinu. Následně policejní komisař SKPV Bruntál obvinil z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů 32letého a 23letého muže a z pomoci k tomuto trestnému činu také 27letou ženu. Toho se měli dopustit tím, že od června letošního roku do současné doby v Bruntále, v bytě obviněné, v několika případech vyrobil nejstarší muž nejméně 30 gramů metamfetaminu. Následně ho oba muži dali či prodali na různých místech v Bruntále dalším osobám. Trestní stíhání nejstaršího obviněného je vedeno vazebně. Hrozí jim trest odnětí svobody až na deset let.
 
Zakoupený rum předal nezletilým
Z trestného činu a provinění podávání alkoholických nápojů byli v těchto dnech obviněni 18 letý a 17 letý mladík. Toho se měli dopustit tím, že dne 13.9.2009 zakoupil starší obviněný na žádost mladistvého v prodejně potravin ve Vrbně pod Pradědem dvě láhve destilátu – rumu, který předali ke konzumaci dvěma nezletilým dívkám. Ty alkohol společně vypily v lese v Mnichově. Jedna z dívek se přivedla do silné podnapilosti, kdy u ní došlo k výpadku paměti a nevolnosti. Při  orientační dechové zkoušce policisté mladé dívce naměřili 1,45 promile alkoholu.
 
Vzal trezorek s šedesáti tisíci
V úterý 29.9.2009 v Krnově dosud neznámý pachatel odcizil z kanceláře podnikatele malý přenosný plechový trezorek s finanční hotovostí přes 62 tisíc Kč. Okolnosti případu nyní šetří OOP Krnov.
 
Policisté kontrolovali autovraky
Krnovští policisté ve dnech 28. a 29.9.2009 za účelem preventivního působení v oblasti ekologie provedli preventivně bezpečnostní akci zaměřenou na lokalizaci odstavených a nepoužívaných vozidel - autovraků. Zaměřili se na únik provozních kapalin a také nevhodné parkování. Na území Krnova zjistili pět autovraků a majitele upozornili na zjištěné nedostatky.
 
 
 
                                                                                  komisař por. Bc. Tušková Pavla
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem