Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Další výhružný telefonát, pak zadržení v bytě

Pražští kriminalisté předají dnes odpoledne případ lounským kolegům. 

Včera v ranních hodinách kontaktoval zákaznickou linku v Lounech klient jednoho mobilního operátora s tím, že chce vyřídit reklamaci. Když se ovšem nespokojil s nesplněním požadavku, začal vyhrožovat uložením bomby a útokem na nespecifikované pobočky. Operátor proto okamžitě telefonoval na tísňovou linku 158 a celou událost policii nahlásil. Uvedl zároveň, že jde nejspíše o známého recidivistu, který už měl v minulosti co do činění se společností poskytující telekomunikační služby a policistům potom poskytl potřebné údaje z evidencí.
 
Policistům se pak podařilo zjistit, že podezřelý muž se s největší pravděpodobností nachází v jednom z bytů ve Francouzské ulici na pražských Vinohradech a k místu proto vyrazilo několik policejních hlídek. Policisté z oddělení hlídkové služby z Vinohrad pak společně s kriminalisty z problematiky násilí zadrželi krátce před půlnocí hledaného recidivistu, který se k činu doznal. Dokonce u něho nalezli i mobilní telefon, ze kterého ráno vyhrožoval pracovníkům zákaznické linky. V tu dobu už navíc sedmatřicetiletý muž figuroval v celostátním pátrání, protože Okresní státní zastupitelství v Lounech vydal během dne na jeho osobu souhlas se zadržením pro podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování a šíření poplašné zprávy.
Zadržený skončil na služebně kriminalistů v ulici Na Sdružení, kteří ho nakonec umístili do jemu známého prostřední - psychiatrické léčebny. Dnes v odpoledních hodinách si pak případ převezmou kriminalisté z Loun.
 
O případu nebezpečného vyhrožování pracovníkům psychiatrické léčebny ze strany tohoto recidivisty jsme informovali v květnu 2013 zde:
 
http://www.policie.cz/clanek/schizofrenik-vyhrozoval-smrti-pracovnikum-psychiatricke-lecebny.aspx
 
por. Bc. Jana Rösslerová 19. 7. 2013

vytisknout  e-mailem