Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Další útoky mladistvých

Kriminalisté z prvního pražského obvodu pátrají po totožnosti poškozených, kteří se stali terčem závažných útoku skupiny mladistvých. 

Kriminalisté na základě vlastního šetření nalezli na sociálních sítích několik různých videí zachycujících dva útoky, které se s největší pravděpodobností staly ve stejný okamžik v parku Lannova na Praze 1. V prvním případě video zachycuje velmi brutální útok mladistvého na dalšího muže. Útočník jej opakovaně bije a kope do různých částí těla a hlavy. Po útoku mladíka donutí, aby mu přislíbil, že napadení nebude hlásil na policii.  V druhém případě kriminalisté pátrají po totožnosti dalšího poškozeného, kterého stejná skupina mladistvých pod pohrůžkou násilí a teleskopického obušku oloupila. Na obou případech je zarážející, že si oba útoky mladiství pokaždé natočili na několik mobilních telefonů a záběry vždy zveřejnili na sociálních sítích.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu, loupeže, vydírání, ublížení na zdraví a výtržnictví, za což pachatelů v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let. V současné chvíli kriminalisté již disponují informacemi směřujícími k samotným pachatelům. Jelikož se však jedná o osoby mladší osmnácti let, nejsme ze zákona oprávněni k těmto osobám poskytovat více informací.

Kriminalisté tyto opakované útoky považují za velmi nebezpečné a z tohoto důvodu prosí veřejnost o pomoc. V případě, že poznáte některého z poškozených, informace oznamte na linku 158.

kpt. Eva Kropáčová
9. červenec 2019

Aktualizace: Děkujeme veřejnosti a médiím za pomoc při zveřejnění a sdílení videozáznamu a fotografií poškozených – útoky mladistvých. V průběhu včerejšího dne jsme obdrželi několik poznatků od občanů, díky kterým se podařilo totožnost obou poškozených zjistit.

kpt. Eva Kropáčová
10. červenec 2019

vytisknout  e-mailem