Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Další útočník domácího násilí vykázán

"Již šestnáctého útočníka domácího násilí policisté vykázali z domu" a další zprávy z Bruntálska 

Neoprávněně odebírali energii
Policejní komisař z hospodářské kriminálky zahájil v těchto dnech trestní stíhání dvou mužů (47 a 45 let) pro trestný čin krádeže. Toho se měli dopustit v Bruntále v panelovém domě na ulici Dlouhá tím, že dne 31.10.2008 starší obviněný, na žádost mladšího, z důvodu odpojení jeho bytu od elektrické energie pro neplacení, napojil (tzv. na přímo) byt k elektrickému proudu do elektroměrového rozvaděče na společné chodbě domu. Mladší obviněný tak užíval energii na svícení, vaření a vytápění přímotopy až do 25.2.2009, kdy pracovníci společnosti ČEZ zjistili neoprávněný odběr. Způsobená škoda činí přes 27 tisíc Kč.
Starší obviněný je stíhán ještě v jednom případě, kdy na stejném místě, stejným způsobem napojil k elektrické energii byt 26letého spoluobviněného, který odebíral neoprávněně energii do letošního února. Zde škoda činí nejméně 9 tisíc Kč.
 
Již 16 útočník domácího násilí vykázán
Další útočník domácího násilí vykázán na Vrbensku. V letošním roce se jedná již o šestnáctý případ domácího násilí v okrese Bruntál a o čtvrtý případ, který šetřili vrbenští policisté. Za letošní rok šetřili čtyři případy také policisté na Rýmařovsku a Krnovsku. Dva útočníci byli vykázání na Bruntálsku a jeden na Hornobenešovsku a Albrechticku.
Ve čtvrtek 22.10.2009 byl z domu na deset dní vykázán 33letý muž z Vrbenska. Policisté totiž zjistili, že muž po dobu několika let slovně i fyzicky napadá svou matku. K poslednímu útoku na ženu došlo dne 21.10.2009. Případ je i nadále v šetření. 
 
Narazil do dopravních značek - aktuálně
V pátek 23.10.2009 v 0,45 hodin mezi obcí Heřmanovice a Vrbno pod Pradědem jel 48letý cizinec s vozidlem Audi. Při projíždění prudké levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy technickému stavu komunikace a vyjel mimo silnici. Zde narazil do dopravních značek a převrátil se na střechu. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 110 tisíc na autě a 10 tisíc na dopravních značkách. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem.

audi a sníh2.jpgaudi a sníh2.jpg

 
 
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem