Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další úspěšná akce služebního psa

MĚLNICKO- Psovodka se služebním psem odvedla vynikající práci. 

V katastru obce Nová Ves na silnici I/16 došlo dne 28. července 2021 v odpoledních hodinách k dopravní nehodě.

Řidič osobního vozidla Opel jel ve směru od Mělníka k obci Nová Ves. Na rovném úseku nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do přibrzďujícího auta před ním. Řidič osobního vozu Škoda reagoval na před ním stojící kolonu. Po nehodě však pětatřicetiletý viník z místa utekl. Na místo byli okamžitě přivoláni nejen dopravní policisté a policisté pořádkové služby, ale i psovod se služebním psem Atreym.pes Atrey.jpg

Atrey se po příjezdu k nehodě dal okamžitě do práce a za několik minut nedaleko místa strážky vypátral v kukuřičném poli hledaného řidiče. Společně se svou paničkou ho předali kolegům z dopravního oddělení.

Ti zjistili, že muž dobře věděl, proč utíká. Jednalo se o cizího státního příslušníka, který pobýval na našem území nelegálně a byl značně opilý. Nadýchal téměř 3 promile alkoholu. Policisté ho zadrželi, převezli na policejní služebnu, kde mu po vystřízlivění a provedení všech potřebných úkonů sdělili ve zkráceném přípravném řízení  podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Do 48 hodin putoval k okresnímu soudu v Mělníku, kde okresní soudce rozhodl o vině a trestu a jeho vyhoštění.

I díky profesionální práci policejní psovodky a jejího čtyřnohého parťáka Atreye byl řidič velmi rychle dopaden a potrestán.

por. Mgr. Markéta Johnová
5.8.2021

vytisknout  e-mailem