Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další úspěchy v oblasti drogové kriminality

Mělničtí policisté rozbíjeli sítě distributorů 

      Policisté z Územního odboru policie ČR Mělník jsou poslední dobou stále úspěšnější v boji proti drogové kriminalitě v rámci našeho regionu. Policisté vědí, že je velice těžké naprosto vymítit tuto problematiku z naší společnosti, ale jejich veškerá pracovní píle a snaha směřují k zásadnímu bodu. Co nejvíce zasáhnout do samého jádra těchto rizikových skupin a přerušit jejich síť distributorů či prostorů využívaných k výrobě OPL (omamných a psychotropních látek).
       V rámci Středočeského kraje patří Mělník mezi ty, kteří jsou v boji s „žraloky“ naší společnosti úspěšní a práce kriminalistů a jejich kolegů přináší nemalé výsledky.
      Od začátku června letošního roku policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování z Územního odboru PČR Mělník uskutečnili několik akcích, které byly zaměřeny na výrobu, distribuci a případný prodej OPL. Výsledek? Bylo obviněno šestnáct mužů a dvě ženy, kteří si svůj životní styl „zpříjemňovali“ právě tímto způsobem. Někteří z obviněných se dopouštěli trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy či trestného činu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu či přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. U takovýchto trestných činů jim hrozí trest mnohdy až do výše deseti let. O jeho definitivní výši však rozhoduje příslušný soud.
       Trestný čin v podobě nedovolené výroby, přechovávání či distribuce OPL nejsou jediným problémem v této oblasti pro naší společnost. Mnohdy dokážou lidé, kteří tyto látky užívají, být nebezpečni sami sobě, ale i za volanty svých vozů. Působení omamných a psychotropních látek snižuje pozornost k řízení vozidel stejně jako požití alkoholických nápojů. A mnohdy ještě více. I zde policisté „narážejí“ na řidiče, kteří si takto „zpříjemňují“ dobu strávenou za volantem. Jaká rizika to přináší pro ostatní účastníky silničního provozu, si mnohdy ani tito lidé neuvědomují. Za poslední půlrok se dopravním policistům ve spolupráci s ostatními kolegy v rámci regionu Mělnicka podařilo takto „lapit“ za volantem sedmapadesát hříšníků. Z toho ve čtyřech případech se jednalo o ženy.
Policisté oznamují na správní orgány příslušných městských úřadů tyto prohřešky řidičů. Ti pak mohou očekávat zákazy činnosti ( tedy dobu, po kterou nesmí usednout za volant a řídit jakýkoliv dopravní prostředek) a taktéž pokutu dle spáchaného prohřešku.
      Všichni, kteří se na uvedených akcích podílejí svou snahou o zlepšení života v našem regionu, patří díky a přání, aby úspěchy pokračovaly i v dalších letech.
 
 
    Nprap. Jana Žáčková
    29.12.2010
                                                                                         

vytisknout  e-mailem