Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další úspěch mladoboleslavských policistů.

MLADOBOLESLAVSKO – Dalších jedenáct skutků se podařilo objasnit mladoboleslavským policistům.  

Od října loňského roku odcizil devětadvacetiletý pachatel šest jízdních kol. Krádež sedmého z nich se mu stala osudnou. Snažil se odcizit horské kolo ze dvora obvodního oddělení policie. Policisté ho zadrželi přímo při činu.

Pod tíhou důkazů se přiznal k dalším krádežím jízdních kol a jejich příslušenství na Mladoboleslavsku. Nepohrdl však ani elektronikou. Odcizil dokonce mobilní telefon spícímu muži v parku. Koncem února vnikl do stánku rychlého občerstvení a odcizil z prodejního automatu drobné hračky a finanční hotovost. Ze sportovní haly gymnázia se snažil odcizit měděné okapy v délce sedmi metrů. Byl vyrušen okolním hlukem a z místa s nepořízenou utekl. Škole však poškozením vznikla škoda několik tisíc korun. Policisté zjistili, že poškodil také nezjištěným psacím předmětem rám žaluzie před vstupními dveřmi do jedné z prodejen v Mladé Boleslavi. Svým jednáním způsobil během pěti měsíců škodu téměř 100 000,- Kč.
 

Kriminalisté devětadvacetiletému muži sdělili obvinění hned z několika trestných činů a to pokračujícího přečinu krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Po sdělení obvinění obviněného ze služebny propustili a je dále stíhán na svobodě. Vzhledem ke způsobené výši škody a k tomu, že byl v posledních třech letech za podobné skutky odsouzen, mu hrozí trest odnětí svobody ve výši jeden rok až pět let.

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
12. března 2015

vytisknout  e-mailem