Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další úspěch kladenského toxi týmu

KLADENSKO – Kriminalisté zajistili drogy na více jak půl miliónu. 

Několik měsíců rozpracované akce přinesly své výsledky. Vyšetřovatel služby kriminální policie v minulých dnech obvinil celkem sedm osob (ročníky 1967, 1977, 1984, 1985, 1987, 1989 a 1998) ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

Obvinění distribuovali drogy pervitin a kokain v Kladně a v okolních obcích na Kladensku. Někteří z obviněných navíc drogy i vyráběli.

Nejaktivnější byla zřejmě jedenatřicetiletá žena, která pracovala jako kurýr pro další osobu a podařilo se jí prokázat nákup a následný prodej pervitinu v celkovém množství 1,3 kg.

U všech obviněných byly při zadržení zajištěny návykové látky, které byly objeveny i při následných domovních prohlídkách. Při nich kriminalisté zajistili i finanční prostředky s podezřením, že se jedná o výnosy z trestné činnosti.

Zajištěno bylo celkem 215 g pervitinu v celkové hodnotě 320.000,- Kč a 85 g kokainu za 212.000,- Kč a finanční hotovost ve výši 350.000,- Kč.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
6. srpna 2020

video

vytisknout  e-mailem