Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další úspěch kladenské kriminálky

Policisté zadrželi třiatřicetiletou ženu podezřelou z trestného činu podvodu. 

     Kladenští kriminalisté obvinili třiatřicetiletou ženu z Kladna, která je podezřelá z trestného činu podvodu. Obviněná realitní makléřka vylákala za poslední dva roky od poškozených osob částku převyšující čtyřista tisíc korun. Podvedeným lidem slibovala zprostředkování prodeje bytových jednotek, či nemovitostí nebo podnájem. Nemovitosti však jejich majitelé neprodávali, ani nenabízeli pronájem. Podvodnice od zájemců vždy vybrala rezervační zálohu ve výši od 8.500,- do 60.000,- Kč. Tyto finance následně použila pro svoji potřebu a k dohodnutým prodejům a pronájmům nedošlo.

     Obviněná své jednání zdůvodnila těžkou finanční situací. Za poslední dobu se jí nedařilo v její profesi realitní makléřky poctivou prací, začala si proto vydělávat podvodně. Poslední případ podvodu výše uvedené ženy přišla nahlásit osmnáctiletá dívka včera. Té podvodnice nabídla byt, jenž sama užívá, přestože věděla, že se z bytu odstěhovat nehodlá. Smutnější je tento skutek z toho důvodu, že poškozená je v pokročilém stadiu těhotenství  a po porodu se nebude mít kam nastěhovat.

     Vyšetřovatelé se domnívají, že skutečný počet osob, které podvodnici nalétly není konečný. Další poškození se proto mohou přihlásit na kterékoliv policejní služebně, či na telefonním čísle 974 873 466, nebo na tísňové lince 158.

vytisknout  e-mailem