Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Další tři řidiči sedli za volant opilí, jeden z nich i přes zákaz řízení

ZLÍNSKO: Zřejmě za to může příliš velké horko.  

Včera se i přes velké horko policisté opět nezastavili. Prvním hříšníkem, kterého po ránu zastavili muži zákona z Napajedel ve Spytihněvi, byl devětatřicetiletý řidič Mazdy 626 z Buchlovic. Při dechové zkoušce nadýchal 0,37 promile alkoholu. Sám přiznal, že předešlý den vypil jednu borovičku a tři dvanáctky. Policisté muži další jízdu až do vystřízlivění zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. Až do vyřešení přestupku řízení vozidla pod vlivem alkoholu, bude muset provinilec jezdit autobusem.

Dalším hříšníkem, na kterého narazili policisté z Valašských Klobouk v Brumově Bylnici, byl čtyřicetiletý muž z Nedašova, který řídil Škodu Felicii. Už když otevřel dveře od vozu, bylo policistům jasné, že není úplně střízlivý. Dechová zkouška jejich podezření jenom potvrdila. Na displeji kontrolního přístroje se v šest hodin ráno objevila cifra 1,96 promile alkoholu v dechu.

Po osmé hodině ranní dopravní policisté stopli v Lužkovicích čtyřiapadesátiletého řidiče Škody Octavia. Při kontrole nadýchal 1,07 alkoholu v dechu. To ještě nebylo všechno. Překvapení muži zákona navíc zjistili, že řídil i přesto, že mu v březnu letošního roku soudce zakázal řídit motorová vozidla na dobu tří let.

Oběma řidičům, kteří ovšem za volantem nemají co dělat, policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali jim další jízdu. Čeká je vyšetřování pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, druhého muže navíc ještě z přečinu maření úředního rozhodnutí a vykázání.


29. července 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem