Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Další tři obvinění z prodeje drog

PŘEROVSKO - Jeden z nich skončil ve vazbě. 

V únoru po rozpracování a zajišťování důkazních materiálů obvinili kriminalisté z Přerova a Hranic tři muže z nelegální činnosti, konkrétně z prodeje marihuany a pervitinu.
První podezřelý byl policisty zadržen v ranních hodinách 21. února v Lipníku nad Bečvou bez použití donucovacích prostředků. Vzápětí byla v místě jeho bydliště provedena domovní prohlídka bytových i nebytových prostor. Policisté v domě našli a zajistili necelé dva kilogramy sušeného konopí a tři kusy vzrostlých rostlin, ze kterých by dealer získal přibližně další kilogram sušeného materiálu. Marihuanu pěstoval nejen pro sebe, ale i na kšeft. K protiprávnímu jednání se kriminalistům 37letý muž doznal a ještě téhož dne byl po sdělení obvinění ze zadržení propuštěn na svobodu.
V rukou hranických kriminalistů skončil také 30letý muž z Hranic, který byl zadržen o pět dní později. Ani on se omezení na svobodě nebránil, proto nemusely být použity donucovací prostředky. Při domovní prohlídce byla nalezena a zajištěna varna na výrobu pervitinu. Stejně jako muž z předchozího případu i on je od mládí uživatel nejen marihuany, ale i pervitinu. I proti němu kriminalisté zahájili za výrobu a prodej drog trestní stíhání a sdělili mu obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Po provedených úkonech byl ze zadržení propuštěn na svobodu. Oběma hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let. Ani jeden z nich nebyl v minulosti za distribuci drog odsouzen.
Posledního, v tomto případě 30letého recidivistu, zadrželi policisté ve vozidle Š Octavia na čerpací stanici v Přerově společně s dalšími dvěma osobami, s nimiž se na místě nacházel a které byly po provedených úkonech později propuštěny. Při prohlídce vozidla policisté nalezli 13 sáčků, kdy v každém bylo odváženo 0,3 g pervitinu. Další sáček o stejné váze byl nalezen při domovní prohlídce v bytě a také v době zadržení měl obviněný u sebe přibližně 2 g pervitinu. Drogy, pro které si jezdil k dodavateli mimo Přerovsko, prodával, ale nevyráběl. Minimálně od roku 2017 až do té doby, než skončil v rukách kriminalistů, distribuoval pravidelně drogy mezi nejméně 10 uživatelů. Cena za jeden gram se pohybovala v rozmezí od 1 300 Kč do 1 500 Kč. On sám je také jejich uživatelem. Za prodej omamných a psychotropních látek byl v minulosti již dvakrát odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Mimo této trestné činnosti se dopouštěl i další – maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Ve 4 případech byl policisty přistižen, že řídil motorové vozidlo i přes vyslovený zákaz, o kterém rozhodl ostravský magistrát. Řídit motorová vozidla nesmí jeden rok, až do měsíce září letošního roku. Pro výše uvedené jednání bylo zahájeno jeho trestní stíhání a policisté ho obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu hrozí odnětí svobody od 2 do 5 let. Kriminalisté spolu se spisovým materiálem podali na státní zastupitelství podnět na jeho vzetí do vazby, který byl akceptován a obviněný byl eskortován do vazební věznice.

por. Mgr. Miluše Zajícová
8. března 2018Domovní prohlídkaDomovní prohlídkaPervitin zajištěný ve vozidlePervitin zajištěný ve vozidle

vytisknout  e-mailem