Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další tři dopravní nehody s chodci

KLADENSKO - Řidiči a chodci, dodržujte pravidla silničního provozu a vzájemně se respektujte. 

Policie neustále upozorňuje řidiče, ale i chodce, aby dbali zvýšené obezřetnosti jako účastníci silničního provozu, a to především v těchto podzimních a zimních měsících, kdy je značně snížená viditelnost. Pouze vzájemným respektováním řidičů a chodců v dopravě a dodržováním silničních předpisů lze snížit počet dopravních nehod na našich pozemních komunikacích. Policie dále upozorňuje řidiče, aby v době nepříznivého počasí, kdy jsou silnice kluzké, v ranních a nočních hodinách bývá snížená viditelnost vlivem mlhového oparu a dochází i k námraze na komunikaci, aby zvýšili svoji pozornost a přizpůsobili jízdu stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám. Policie apeluje na řidiče, aby usedali za volant odpočatí a plně se za jízdy věnovali řízení. 

Další policejní upozornění je určeno především chodcům, kteří by si měli uvědomit, že nemají při přecházení silnice absolutní přednost. Při přecházení pozemní komunikace je důležité nejen se rozhlédnout k bezpečnému přejití vozovky, ale je zde velmi důležité využít očního kontaktu chodce s řidičem.  Ani v silničním provozu bychom neměli opomínat na tolerantnost a slušné jednání.

Dnešního dne 29. prosince 2016 vyjížděli dopravní policisté k další dopravní nehodě, při které  účastníky byli řidič osobního vozidla a chodkyně s jedenáctiměsíčním dítětem.

Dopravní nehoda se stala několik minut před desátou hodinou v Kladně na pozemní komunikaci ve Vodárenské ulici. K dopravní nehodě došlo na přechodu pro chodce, kde se střetlo osobní vozidlo Škoda Octavia s třiceti sedmiletou chodkyní, nesoucí batole.

Žena byla s jedenáctiměsíčním chlapcem z místa dopravní nehody okamžitě převezena posádkou rychlé záchranné služby do kladenské nemocnice na vyšetření. Chlapec neutrpěl žádné zranění a chodkyně pouze pohmožděniny.

Třiceti šestiletý řidič byl policejní hlídkou vyzván k dechové zkoušce, která vyloučila alkohol na místě dopravní nehody. Alkohol byl s negativním výsledkem i u chodkyně.

Co bylo příčinou této dopravní nehody je nyní předmětem šetření.

V odpoledních hodinách včerejšího dne 28. prosince 2016 se staly ještě další dvě dopravní nehody na přechodu pro chodce v Kladně, při kterých došlo ke střetu osobních vozidel a chodců.

První z nich byla oznámena přibližně patnáct minut před sedmnáctou hodinou také ve Vodárenské ulici. Osobní vozidlo značky Audi, které řídil třiceti  jedna letý muž se střetl na přechodu pro chodce s čtyřiceti tříletým chodcem. Chodec utrpěl zranění středně těžkého charakteru a byl transportován posádkou rychlé záchranné služby do jedné z pražských nemocnic.

Několik minut po sedmnácté hodině téhož dne došlo k dopravní nehodě na osvětleném přechodu pro chodce v Unhošťské ulici. Padesáti šestiletá řidička v osobním vozidle značky Citroen se střetla se sedmdesáti osmiletou seniorkou. Chodkyně neutrpěla žádné zranění a na místě byla vyšetřena zasahující zdravotnickou posádkou.

Provedené dechové kontroly na alkohol byly u všech účastníků těchto dopravních nehod s negativním výsledkem. Pozemní komunikace byly plně průjezdné. Tyto dvě dopravní nehody a jejich příčina jsou nadále v šetření.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

29. prosince 2016

 

vytisknout  e-mailem