Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Další trhlina na drogové scéně

RYCHNOVSKO - Pervitin v mražáku i v peněžence. 

Od začátku letošního roku zamířili rychnovští kriminalisté hledáček na dvaačtyřicetiletého muže žijícího v současné době na Náchodsku. Sám jako uživatel drogy v obci na hranici okresu distribuoval pervitin, a to uživatelům z téměř celého Královéhradeckého kraje (Rychnovsko, Náchodsko, Trutnovsko, Hradec Králové).

Drogy - zajištěné předměty

Muž, který není pro policii neznámý, nejméně od podzimu roku 2013 doposud prodal či jinak opatřil a přechovával pro známé, přátele a zájemce  metanfetamin (pervitin) a pryskyřici z konopí (hašiš), a to i přesto, že byl v roce 2012 rozsudkem Okresního soudu v Náchodě odsouzen za zločin nedovolené výroba a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy k nepodmíněnému trestu odnětí svobody.

Svoji „živnost“ přesto neopustil a pervitin, mezi uživateli známý jako perník, prodal nejméně v 327 případech 30 osobám, v různě velkých dávkách pohybujících se od 500 do 1.500 korun, kdy celkově získal více než 160.000 korun. Tento součet vzhledem k probíhajícímu vyšetřování ale není konečný.

Dávky uživatelům předával i protislužbou za různou výpomoc, směnou za elektrotechniku a jiné spotřební zboží nebo je vydával zdarma.
Klec spadla 3. listopadu navečer, kdy muže zadržela zásahová jednotka KŘP KHK v místě jeho současného bydliště. Kriminalisté při domovní prohlídce zajistili v mrazícím boxu a jeho peněžence dohromady 36 gramů bílého krystalického prášku, který prvotním testem vykazoval znaky metanfetaminu a kterou kriminalisté předali k expertize. Zajištěná dávka drogy by vystačila zhruba na 180 dávek za přibližně 90.000 korun. Takto velké množství pervitinu na místě rychnovští kriminalisté ještě nezajišťovali.

Při domovní prohlídce, které asistoval i psovod se služebním psem, kriminalisté zajistili finanční hotovost 160.000 korun a také zbraň, která spolu s plastovým sáčkem sušené zelenohnědé rostliny rovněž putovala k expertize. Kromě toho zadržený dobrovolně vydal digitální váhy a osobní elektroniku.
Obviněný muž nejméně v jednom případě řídil auto i přesto, že měl opakovaně Okresním soudem v Náchodě uložen trest zákazu řízení všech motorových vozidel až do prosince roku 2017.

Dne 5. listopadu 2015 vyšetřovatel muže obvinil ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy  a z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které mu hrozí dva roky až deset let nepodmíněně.
Obviněný muž je stíhaný vazebně.

por. Mgr. Alena Kacálková
10. listopadu 2015

 

 

vytisknout  e-mailem