Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Další tragický víkend

Na silnicích opět umírali lidé 

Během víkendu včetně pátku ve východočeském regionu vyjížděli  dopravní policisté  ke 137 nehodám. Tři lidé zemřeli,  4 osoby utrpěly těžké  zranění a 29 osob bylo zraněno lehce. Škody přesáhly 7.000.000 Kč.

Na Svitavsku mezi obcemi Polička a Borová v sobotu v podvečer řidič osobního vozu Opel vyjel vpravo mimo silnici, kde narazil do stromu a poté do betonového mostku. Nárazem se vůz převrátil na bok.  Pětadvacetiletý řidič a 22letá spolujezdkyně na místě nehody zemřeli. Škoda činí 65.000 Kč.

V pátek krátce před polednem na Rychnovsku zemřel řidič motocyklu.  V úseku  mezi obcí Rybná nad Zdobnicí a Vamberk předjížděl osobní auto  Audi ve chvíli, když jeho řidička začala odbočovat vlevo.  Motocykl čelně narazil do boku vozidla. Osmatřicetiletý řidič utrpěl smrtelné zranění.  Čtyřiatřicetiletá řidička vyvázla bez zranění. Celková škoda byla odhadnuta na 350.000 Kč.

V neděli v ranních hodinách u Litomyšle havaroval osobní vůz Fiat Croma, když řidič nezvládl průjezd zatáčkou, vyjel vpravo mimo silnici a narazil do stromu.  Ve vozidle byly čtyři osoby - tři muži a jedna žena.  Jeden z cestujících utrpěl těžké zranění a dva zranění lehké. Nikdo z posádky vozidla se nehlásil k řízení vozu, protože u všech měla dechová zkouška na alkohol pozitivní výsledek.  Policisté na místo přivolali technika k odebrání vzorků ke zjištění řidiče. Škoda činí 25.000 Kč.

V Týništi nad Orlicí v sobotu v podvečer řidič motocyklu Kawasaky zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl jízdu a havaroval  na ulici T.G.Masaryka. Motorka se překlopila na bok a pokračovala přes chodník.  Nakonec narazila do rohu domu. Zde zůstal řidič ležet a motorka pokračovala v pohybu. Odrazila se od domu, roztočila se a přes chodník vyjela zpět na vozovku, kde zůstala ležet.  Třiadvacetiletý řidič utrpěl těžké zranění a byl letecky transportován do nemocnice v Opočně.  Celková škoda  je 140.000 Kč.

vytisknout  e-mailem