Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Další střet chodce s autem na přechodu v Děčínské ulici v České Lípě

ČESKOLIPSKO - Řidička srazila 22letou chodkyni zrcátkem. 

Ve středu  kolem 5.40 projížděla 56letá řidička osobního vozidla tovární značky Toyota Aygo po Děčínské ulici v České Lípě ve směru od Děčína do centra  k hlavní světelné křižovatce,  když přehlédla skupinku chodců pohybujících se po  přechodu a zachytila zrcátkem 22 letou chodkyni. Mladá žena přitom utrpěla blíže nespecifikované poranění na noze, se kterým ji zdravotnická záchranná služba převezla na ošetření do nemocnice. Střet můžete zhlédnout na přiloženém videu.

V letošním roce jde už o třetí střet chodce s vozidlem na tomto přechodu. Osmého ledna zde najelo osobní vozidlo do devítiletého chlapce, který přechod přecházel se svou matkou. Školák tehdy utrpěl naštěstí jen lehčí zranění.  O měsíc později dne 7. února šel po stejném přechodu 15letý mladík,  a zatímco jedno vozidlo mu dalo přednost, za ním jedoucí řidič ho srazil.  Jeho zranění si vyžádalo hospitalizaci v nemocnici.

srážka vozidla s chodcem v České Lípě

Dopravní policisté proto žádají chodce i řidiče, aby byli u tohoto přechodu obzvlášť ostražití. Křižovatka projde v roce 2021 rekonstrukcí, v rámci které bude mimo jiné opatřena i světelným signalizačním zařízením a trasu pro přecházení významně zkrátí středový dělicí ostrůvek. Do té doby je nutné, aby se všichni účastníci silničního provozu pohybovali v tomto místě s maximální opatrností a vzájemnou ohleduplností.


Videozáznam z dopravní nehody můžete zhlédnout v souvisejících dokumentech pod článkem. 

16. 10. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

srážka vozidla s chodcem v České Lípě

srážka vozidla s chodcem v České Lípě 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem