Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Další sražený chodec ve Zlíně

ZLÍNSKO: Skončil s těžkým zraněním v nemocnici.  

Dnes krátce před půl šestou hodinou ráno srazil devětatřicetiletý řidič Škody Octavia na přechodu pro chodce ve Zlíně – Loukách šedesátiletého muže. Řidič jel ve směru ze Zlína na Otrokovice v levém jízdním pruhu, chodec přecházel vozovku ve směru od zastávky MHD k ulici Šternberské. Řidič si zřejmě nevšiml chodce přecházejícího vozovku a srazil ho. Šedesátiletý muž utrpěl při srážce těžké zranění, se kterým ho záchranáři odvezli do nemocnice. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u obou účastníků dopravní nehody negativní.

Dopravní nehodu vyšetřují dopravní policisté jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, přičemž řidiči hrozí v případě odsouzení až čtyři roky za mřížemi.

Opětovně apelujeme na chodce, aby používali reflexní prvky, díky kterým budou pro ostatní účastníky silničního provozu viditelnější. Také je nutné bezpodmínečně respektovat světelné signály na přechodech pro chodce a dodržovat podmínky bezpečného přecházení vozovky (třikrát se rozhlédnout předtím, než vkročím do vozovky a navázat oční kontakt s řidičem přijíždějícího vozidla).

 

Chodec Louky.JPG

 

 

19. února 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem