Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další skvěle odvedená práce psovodky s její čtyřnohou „kolegyní“

PRAHA VENKOV-ZÁPAD - Služební fenka Orma našla pachatele pod krabicemi. 

V pátek 27. srpna, půl hodiny po půlnoci, přijal operační důstojník na tísňové lince 158 oznámení o vloupání do prodejny v hostivické ulici Jetřichova. Na místo vyslal policisty z obvodního oddělení Hostivice a navíc povolal na pomoc při pátrání po pachateli také služebního kynologa se psem.

Policistka ze skupiny základních kynologických činností Kladno byla přizvaná se svou čtyřnohou „parťačkou“ Ormou ke spolupráci při pátrání po neznámém pachateli. Ten se vloupal do výše uvedené prodejny, ve které poškodil pokladny, z nichž odcizil finanční hotovost ve výši téměř 30 tisíc korun a poté se ukryl neznámo kam. 

Po příjezdu psovodky a získání prvotních informací z místa, vešla se služební fenkou do skladu, kde šla po stopě podezřelého. Po chvíli Orma označila vyštěkáním místo s ukrytou osobou pod papírovými krabicemi.

Podezřelého, ztotožněného jako 51letého muže, hlídka omezila na osobní svobodě a eskortovala ho na obvodního oddělení Hostivice k dalším služebním úkonům. Tentýž den mu policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Sedmiletá fenka německého ovčáka Orma opět svým úspěchem při vypátrání pachatele dokázala, že je právoplatnou členkou Policie České republiky a za vše jí i jejímu páníčkovi patří velký dík.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov-západ
8. září 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem