Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Další ročník projektu byl úspěšně ukončen.

HODONÍNSKO: Projekt „ Bezpečně v silničním provozu „ opět v říjnu loňského roku odstartoval a nyní se žáci dočkali průkazů cyklisty  

Každý mi dá určitě za pravdu, že  preventivní   činnost věnovaná dětem je velmi potřebná  a důležitá.  Výsledky této  činnosti však  nejsou okamžité, ale poznáme  je až za delší časový horizont.  Mezi ty, kteří se dlouhodobě   dopravním přednáškám věnují patří  Preventivně  informační  skupina Policie ČR Hodonín společně s Domem dětí a mládeže Kyjov. Letošní ročník svojí účastí na přednáškách a dopravním hřišti podpořili policisté  z Obvodního oddělení v Kyjově.  
 

Pro žáky druhých tříd je to dvakrát  za školní rok,  kde si  připomeneme pravidla  pro chodce a základy  jízdy na jízdním kole. Letos s námi besedovalo  310 druháčků.
 

Žákům   čtvrtých tříd základních  škol jsou  pravidla silničního  provozu vštěpovány v  sedmi  přednáškových cyklech po dobu   školního roku. V současné  době je tato  přednášková  činnost prováděna pro  14  základních  škol na  Kyjovsku.  Je to  vlastně  příprava na  samostatnou jízdu od 10 let  v silničním provozu. Cyklus  začíná  v  listopadu a končí  v měsíci květnu.
 

S žáky je každý měsíc probíráno jedno důležité téma. Je jim přiblížena  práce  policie, uniforma   a  služební pomůcky, které používají  při své  práci. Dále se  podrobněji probírají  pravidla  pro cyklisty,  první pomoc, výbava jízdního kola,  dopravní značky a    jízda  křižovatkou. V závěru je vše ukončeno testovými   otázkami z bezpečnosti a  plynulosti v silničním provozu,  jízdou  zručnosti  a   jízdou  po dopravním  hřišti.  Žáci si svými  znalostmi během přednášek získávají  informativní  kartičky,  drobné dárečky a plní domácí úkoly. Ti nejlepší  dostali   v závěru ještě  hodnotné ceny, které dodal Besip  a Policie ČR. Všichni  získali  průkaz   cyklisty  se svojí   fotografií a iniciály, který je  zaregistrován  Ministerstvem  dopravy ČR. 
Letos svůj průkaz získalo  270  žáků  čtvrtých tříd.  Přejeme všem bezpečnou jízdu.

FOTOGALERIE  ZDE
 

nprap. Radka Polášková, 30. 5. 2011
 

vytisknout  e-mailem