Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další řidiči za volantem po užití drogy

KLADENSKO – Jízda pod vlivem návykových látek je velmi nebezpečná a riskantní. 

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích.

Policejní hlídka obvodního oddělení Slaný prováděla v dopoledních hodinách dne 11. dubna 2021 kontrolní činnost na pozemních komunikacích Slánska. V obci Dolín zastavila ke kontrole vozidlo, jehož řidičem byl zjištěn čtyřiatřicetiletý muž. Policisté řidiče vyzvali k testu na přítomnost návykových látek, který byl s pozitivním výsledkem. Dále se podezřelý muž dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu ve slánské nemocnici.

Policisté nyní tento případ prošetřují jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ze stejného trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý i devatenáctiletý muž z Kladenska, kterého policisté obvodního oddělení Kladno kontrolovali na silnici v Kročehlavské ulici v Kladně v nákladním vozidle jen několik minut po jednadvacáté hodině v pondělí 12. dubna 2021. Při provádění kontrolní činnosti byl řidič vyzván k testu na přítomnost návykových látek, který byl pozitivní a následně se dobrovolně podrobil v kladenské nemocnici k odběru biologického materiálu.

Za jízdu pod vlivem návykové látky hrozí oběma podezřelým řidičům maximální trest odnětí svobody ve výši 1 rok.


 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
14. dubna 2021


 

vytisknout  e-mailem