Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Další případ domácího násilí v Ostravě

“Otřesné týrání” 

“Otřesné týrání”

Velmi brutální týrání 34leté ženy vyšetřují ostravští kriminalisté. Bohužel i v tomto případě, jak je to ostatně pro domácí násilí typické, ani tentokrát věc neoznámila oběť, nýbrž 50letý pracovník Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava, vykonávající v rodině dohled. Žena si ve svízelné životní situaci nevěděla rady, proto telefonicky kontaktovala oznamovatele. Ten při příchodu do bytu a pohledu na zuboženou ženu okamžitě jednal, přivolal dne 25.3.2009, kolem 14.00 hodiny, policisty i rychlou záchrannou službu. Žena byla ihned převezena do nemocnice, kde byla hospitalizována. Podezřelý skončil v policejní cele.


Žena v sedmém měsíci těhotenství utrpěla mnohočetné podlitiny po celém těle, otoky obličeje. Měla zlomený zub, krvácela z různých částí těla. Oběť měla viditelně ostříhané vlasy, jejichž zbytky byly ohořelé.
U zadrženého podezřelého muže byl proveden orientační test na přítomnost psychotropních a omamných látek. Test byl pozitivní na látku Cannabis a Amphetamin. Muž je pravděpodobně uživatelem drog, pervitinu. Tato skutečnost byla zjištěna při prověřování, potvrzena však bude rozborem odebraného biologického materiálu podezřelého.


V průběhu vyšetřování policisté zajistili i chomáč vlasů, dále jeho riflové kalhoty s krevními stopami. Zajištěny byly i věci, které „agresor“ používal k týrání, dřevěnou desku (deska byla původně používána jako police v obývací stěně). K atakům měly být použity také nůžky a elektrický přívodní kabel. Policisté muže okamžitě dne 25.3.2009 vykázali z bytu na dobu deseti dnů. Po provedeném prověřování byl 31letý druh oběti obviněn z trestných činů týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě a vydírání. Hrozí mu tak trest odnětí svobody na dvě až osm let. Z policejní cely byl muž eskortován do vazební věznice, neboť soudce rozhodl o vzetí obviněného do vazby.


Útokům agresora byly nezřídkakdy přítomny také nezletilé děti páru. Obviněný měl v přesně nezjištěné době, nejméně od listopadu 2008 do 25.3.2009, v Ostravě-Hrušově, psychicky i fyzicky napadat oběť. Ženě měl vulgárně nadávat prakticky každý den, průměrně třikrát týdně ji měl fackovat. Těhotnou oběť měl také opakovaně surově fyzicky napadnout. Ataky měly vyvrcholit 22.12.2008, kdy měl ženu bít pěstmi, kopat do celého těla a bít jí opaskem. Žena nevyhledala lékařské ošetření.


I na Štědrý den roku 2008 měl obviněný ženu fyzicky napadnout, znovu kopy i pěstmi do celého těla i obličeje. Na ženu měl hodit konferenční stůl a pokračovat údery dřevěnou nohou dalšího konferenčního stolu. Dřevěnou tyčí pak měl ženu bít po celém těle. Následek útoku byl stav ženy, kdy nemohla tři dny chodit. Oběť opět nevyhledala lékařské ošetření.


Ani útokem na Vánoce však zlé nakládání muže s poškozenou neskončilo. Ženě měl nadávat, žárlit na ni, kontrolovat ji, opakovaně jí bít pěstmi i kopat. Tříměsíční „martýrium“ vyvrcholilo dne 24.3.2009. Žena si přes noc prožila zřejmě nejhorší chvíle. Popsat děsivý děj je nereálné. Zkráceně lze říci, že druh měl těhotnou ženu po předchozí hádce fyzicky napadnout, chytit ji za vlasy, stáhnout na zem, kde ji nejméně třikrát kopl do obličeje. Útok pokračoval množstvím ran do obličeje, rukou a břicha. Klečící ženu měl pak muž uhodit také dřevěnou policí, kterou vytáhl z obývací stěny a vyhrožovat ženě zabitím. K úderům pěstmi a kopům přibylo bití elektrickým kabelem do obličeje, ramen a nohou. Svého jednání měl muž zanechat až poté, co ženu pořezal skládacím nožem ve tváři. Při kopání měl muž na nohou obuty boty tzv. botasky.

Muž měl ženě vyhrožovat zabitím, ta si musela kleknout a nechat se stříhat manikůrními nůžkami. Když se žena bránila, muž ji měl bodnout nůžkami dvakrát do zad. Zbylé vlasy pak chtěl muž pálit žehličkou. Nakonec však zvolil zapalovač. Žena si hlavu měla hasit hadrem. Muž chtěl pak ženě oholit hlavu,  žena se mu však vysmekla a chtěla utéci. Následkem vyčerpání však zakopla a spadla ze schodů z prvního patra do přízemí.


Místo činu připomínalo místo hrůzy. Opálené vlasy, krevní stopy, rozházené věci, rozsypané potraviny. Policisté při ohledání místa činu zajistili množství stop. Oběť vzhledem k silnému rozrušení i zranění nebyla schopna výslechu. Doba léčení fyzického zranění nebyla dosud stanovena, žena je stále hospitalizována v nemocnici. Následky na psychice zřejmě oběť ponese mnoho let, tak jak je to u obdobných případů domácího násilí.ˇ

Zveřejněno na:

www.novinky.cz/krimi/165140-policiste-vysetruji-otresne-tyrani-tehotne-zeny.html

zpravy.idnes.cz/policie-nasla-tyranou-tehotnou-zenu-na-miste-jako-z-hororu-poe-/krimi.asp 

http://www.solokapr.cz/zivot-v-kraji/clanek/policiste-vysetruji-pripad-otresneho-tyrani.html

http://www.denik.cz/z_domova/drogove_zavisly_muz_tyrani_zeny20090330.html

vytisknout  e-mailem