Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Další prestižní umístění policejního střelce

KRAJ - Miroslav Zapletal přivezl z Ruska stříbro 

VIDEO ze závodu

Začátkem prosince se v hlavním městě Ruska uskutečnil prestižní závod v praktické střelbě (IPSC) s názvem „Moscow Open 2011“. Závod se konal v Moskvě,  v největší indoorové střelnici v Evropě, která je v provozu teprve dva roky. Na závodu, kde se sešlo okolo 300 střelců z celého světa, nechyběl ani náš policista Miroslav Zapletal - instruktor zásahové jednotky v Hradci Králové. V tomto konkurenčním prostředí se tentokrát sešli nejlepší závodníci z řad profesionálních střelců z civilu i střelců z ozbrojených složek, kteří se na letošním Mistrovství světa v Řecku umístili v TOP10. Není tajemstvím, že Rusko je zemí, která má obrovský střelecký konkurenční potenciál a tento sport je tam velice oblíben a podporován. Najít si své místo v takovém prostředí vyžaduje obrovskou psychickou zátěž a profesionální přípravu.

Pro závodníky bylo připraveno celkem 18 střeleckých situací, které byly ve velmi nápaditém provedení. Přestože se střílelo v krytých halách, neztratily nic ze své dynamičnosti a pestrosti. Asi nejtěžším prvkem pak bylo osvětlení, které je typické pro střelbu v krytých prostorách. Předem připravené situace měly prověřit výkony střelců, kteří se postupně vystřídali během dvou dnů ve dvou směnách. První den Miroslav začínal střílet okolo šestnácté hodiny a svůj sportovní den ukončil krátce před půlnocí. Druhý den pokračoval naopak od ranních hodin do poledne. Kromě hlavního závodu Miroslav absolvoval i závod tzv. „shoot off“ - souboj dvojic, umístěných z první desítky, na kovové padací terče.
 
Miroslav si z „Moscow Open 2011“ přivezl další prestižní umístění, když skončil na stříbrné příčce za svým kolegou ze Španělska. Umístění v závodu „shoot off“ mělo podobný průběh a Miroslav skončil opět na druhém místě za tímto kolegou. GRATULUJEME!


Foto: Miroslav Zapletal (vlevo) se svými kolegy
více na: Úspěchy našich policistů

por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí KŘP Khk
zveřejněno: 7. prosince 2011

 

vytisknout  e-mailem