Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Další podvodný odkaz

TRUTNOVSKO - Žena přišla o tisíce. 

Včerejšího dne jsme přijali další oznámení týkající se podvodného jednání. Oznamovatelka sdělila, že na internetu nabídla k prodeji skládací stolek za 400 korun. Vzápětí se jí ozval muž, který nabídl možnost využití kurýrní služby. Zaslal ji odkaz, ve kterém vyplnila potřebné údaje a následně zjistila, že ji bylo z účtu strženo přes 20 tisíc korun.

Opětně apelujeme na všechny občany využívající internetové bankovnictví, aby byli velmi obezřetní!  V žádném případě se do internetového bankovnictví nepřihlašujte přes zaslané odkazy. Banka nikdy nezasílá odkazy směřující na stránku pro zadání údajů z platební karty či internetového bankovnictví prostřednictvím sociálních sítí, emailů, sms či aplikaci pro vzájemnou komunikaci, ani tyto informace nepožaduje prostřednictvím telefonu. 
Upozorňujeme, že podvodníci vymýšlí nové a nové způsoby, jak lidi připravit o peníze. Jednou to má být přeplatek z finančního úřadu, pak nedoručený balík s požadavkem na zaplacení poplatku za nové doručení, nová aplikace placení při prodeji na bazarových portálech nebo jak výše zmíněné upozornění na napadení účtu.

Odkazy na další případy internetových podvodů  zdezde, zdezde a zde.

por. Iva Kormošová
9.2.2022, 14.30

vytisknout  e-mailem