Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další podvod přes internet

Českokrumlovsko – Objednanou počítačovou sestavu zaplatil, ale dosud neobdržel. 

S internetovým podvodem se zřejmě setkal čtyřiatřicetiletý muž z Českokrumlovska, který se osobně dostavil na obvodní oddělení Lipno nad Vltavou a oznámil, že si na jednom z internetových portálů nalezl inzerát, ve kterém byla nabízena za příznivou cenu počítačová sestava dle jeho představ. Vzhledem k tomu, že měl o zmíněnou sestavu velký zájem, spojil se s prodejcem a dohodli se na podmínkách prodeje. Zaplatil převodem ze svého účtu požadovanou finanční částku a očekával doručení balíku. Do současné doby však žádnou zásilku neobdržel, prodejce s ním přestal komunikovat a inzerát smazal.

Oznamovatel vyčíslil svoji škodu na více než 24 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod.

Při nákupu na internetu je naprosto nezbytné zjistit si co nejvíce informací o prodejci a pokud to podmínky dovolují zaplatit až při převzetí zboží. Je lepší volit variantu přímého odběru v některých z prodejen internetového obchodu, kde si můžete zboží v klidu prohlédnout a převzít.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

23. ledna 2022

vytisknout  e-mailem